22. aug
KLAR FOR JULESESONG: Dag Henning Andersen (t.v) sammen med kjøkkensjef Øyvind Pettersen.FOTO: Stian F. steinsvik
 
Åpnet i all stillhet
Han er ikke så glad i røde løpere og leven, Dag Henning Andersen. At han har hatt planer om å åpne en ny restaurant har vært velkjent, men visste du at den allerede er åpnet?

Publisert: 04.des.2015 04:00
Oppdatert: 04.des.2015 03:59

For onsdag åpnet han dørene på Stortorget Gjestgiveri for første gang, uten en millimeter med annonsering på forhånd. Han tok bare et par telefoner til noen av dem som har bestilt bord hos ham.

– Jeg hadde 20 gjester, og det var akkurat passe. Jeg ønsket helt bevisst å starte litt rolig, sier han.

For rolig blir det garantert ikke framover.

Dag Henning forteller at han har 500 bordbestillinger liggende inne fram mot jul. Dermed blir det nok å gjøre i den lille restauranten framover.

– Hvilken type restaurant er det du åpner?

– Det er en klassisk À la carte-restaurant. Vi er ikke så opptatt av nye trender, om maten er kortreist eller ikke. Vi er opptatt av at råvarene skal være gode, og at folk får mulighet til å bestille klassiske retter, sier han.

Serverer pinnekjøtt

Blant annet har han innført pinnekjøtt og juletallerken på sin julemeny.

Han forteller at de kommer til å skifte ut menyen fire-fem ganger i året og at menyen sånn cirka kommer til bestå av fire forretter, fire fiskeretter, fire kjøttretter og fire desserter.

HA skrev nylig om at det nå befinner seg 51 spisesteder på en radius på 700 meter i Hamar. Stortorget Gjestgiveri blir nummer 52.

– Er det liv laga for en restaurant til, Andersen?

– Det vil jo vise seg, men jeg håper det. Hamar har opplevd en fantastisk utvikling de siste årene hvor kvaliteten har økt betraktelig. Vi har fått mange ulike nisjer og jeg håper dette stedet passer inn i dette landskapet slik at mangfoldet blir enda større, sier han.

Hemmelig gang

Andersen driver også vinbaren Brødrene Jacobsen som ligger like ved den nye restauranten med bare fotballpuben Docile imellom. Andersen avslører at han har planer om å utnytte synergien mellom disse to stedene:

– Det kommer en nyhet i januar, sier han hemmelighetsfull.

Uten at han vil avsløre for mye, dreier det seg om en gjennomgang mellom vinbaren og restauranten hvor man kan gå tørrskodd, men hvor det ikke bare vil være snakk om en gang.

– Selve gangen vil også bli et sted, sier han, enda mer hemmelighetsfull.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke