19. aug
ÅPNINGSDAG: Torsdag morgen åpnet Hamar biblioteks midlertidige lokaler i underetasjen på Torghjørnet. Til stede på åpningen var blant annet (fra venstre) eiendomssjef Henrik Akselsen i Salto Eiendom, senterleder Gard Engh og biblioteksjef Berit Borgen.Fo
 
Åpnet på Torghjørnet
Torsdag fikk Hamar et åpent bibliotek i sentrum igjen.

Publisert: 21.okt.2011 08:30
Oppdatert: -

Torsdag fikk Hamar et åpent bibliotek i sentrum igjen.
I drøyt to måneder har biblioteket i Hamar vært stengt på grunn av rivning og flytting. 5. september satte gamle Hamar bibliotek kroken på døra og rivningsarbeidene på Stortorget startet. Torsdag var det klart for åpning av de midlertidige biblioteklokalene i underetasjen på Torghjørnet.
Her skal biblioteket holde hus fram til kulturhuset skal være åpningsklart 13. desember 2013, som ordfører Einar Busterud sa da han klippet snora.
Og selv om det midlertidige biblioteket har fått mindre plass enn før, er det likevel blitt rom til alle de 150.000 bøkene og andre medietypene som er flyttet fra det gamle biblioteket.
Samtidig med flyttesjauen, har biblioteket brukt stengeperioden til å modernisere driften ved å radiobrikke hele samlingen. Det nye systemet vil blant annet forenkle inn- og utleveringen av bøker, og det vil også gjøre det lettere å finne bøker i samlingen, ifølge biblioteksjef Berit Borgen.
Denne omleggingen ville ha skjedd uavhengig av flyttingen, forteller hun.
For en del brukere vil det kanskje være behov for en aldri så liten hjelpende hånd i starten. Men de ansatte står klare til å hjelpe.
- Det blir større grad av selvbetjening. Men samtidig vil vi ansatte være mer ute på golvet blant folk, og det vil foregå mindre i skranken, sier Berit Borgen.
- Veldig fint at biblioteket er åpent igjen, sier Emma Salvesen (9), som var på plass første dagen og lånte ei Pitbull-Terje-bok.
- Vi kjøpte en del bøker på loppemarked før biblioteket stengte, så jeg har hatt noe å lese mens det var stengt, forteller Emma, som pleier å låne et par bøker i uka.
Hun tror heller ikke at det nye systemet for å låne vil bli vanskelig for folk.
- Du trykker jo bare på skjermen og drar kortet ditt, sier hun.
Det aller meste av bibliotekets bøker vil være like lett tilgjengelig som før, forteller Berit Borgen. Både barneavdelingen og musikkbiblioteket har fått egne avdelinger, og det samme har lokalsamlingen, selv om plassen ikke er like stor som før. Avis- og tidsskriftkroken er på plass, og det er til og med blitt et par mer pc-plasser enn før.
Fra magasinet er det ikke blitt plass til de gamle avisårgangene, disse er midlertidig lagret på statsarkivet.
Ellers har fylkesbiblioteket og Hamar bibliotek brutt ut av sitt tidligere samboerskap. Det vil si at fylkesbiblioteket nå har sine kontorer på fylkeshuset, og Hamar bibliotek har overtatt fylkesbibliotekets tidligere boksamling.
Ennå er ikke hele fylkesbibliotekets del av bokbeholdningen blitt tatt ut av flytteeskene, men dette vil skje fortløpende, forteller Berit Borgen.
samme dag som biblioteket i Hamar åpnet igjen, stengte Vang bibliotek på Ener dørene for et par ukers tid. Nå er det deres tur til å gå over til nytt utlånssystem.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke