17. aug
 
Avduket Prøysenutstillingen
Statssekretær Bjørgulv Vinje Borgundvaag erklærte den permanente Prøysenutstillingen, "Livets runde" for åpnet.

Publisert: 17.jul.2015 14:36
Oppdatert: 17.jul.2015 15:39

Den nye og permanente utstillingen , "Livets runde" ble åpnet på høytidelig vis i Prøysenhuset fredag formiddag. Avdukingen fant sted i Prøysenhuset i forkant av den offisielle åpningen av Prøysenfestivalen 2015.

Kultursjef i Ringsaker Asle Berteig Geleidet publikum gjennom et kort program som ble avsluttet med verdenspremiére av novellefilmen "Marken"; kortfilmen som er basert på Prøysens novelle med samme navn og som også er første post i selve utstillingen. 

Prøysenhuset hadde i forkant av åpningen invitert ildsjeler og Prøysenvenner til å ta del i avdukingen av den nye, permanente utstillingen.

En liten stund etterpå ble både utstillingen og selve festivalen offisielt åpnet for festivalpublikumet, og det var Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen som fikk æren av å ønske de frammøtte velkommen til Prøysenfestivalen 2015. 

- Dette er en utstilling som har evne til å endre seg, og akkurat det vil sørge for at man har lyst til å komme tilbake mange ganger, fastslo Ihle Steen fra scenen. 

Blåklokkevikua byr på med en rekke konserter og arrangement i tillegg til programmet som foregår i Prøysenland på dagtid. Ole Ivar, Valkyrien Allstar, Haddy N'Jie, Lars Bremnes og Lars Vaular er blant artistene som skal i aksjon i løpet av uken, før Vamp avslutter festivalen med konsert på Hoel gård 25.7.

Se bilder fra avdukingen av "Livets runde" øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke