26. aug
NYKOMMER: Basarene er årets nykommer.
FOTO: GEIR VESTAD.
 
Årets beste opplevelser
Årsoppgjør: Hvem er årets beste nykommer blant spisestedene? Årets beste besøk? Årets beste måltid?

0
Publisert: 18.des.2015 11:22
Oppdatert: 18.des.2015 11:27

Hamar og Hedmarken har nærmere 100 spise- og drikkesteder med stort og smått, hvorav de aller fleste i Hamar. Her er noen av stedene som har framhevet seg spesielt positivt i løpet av året.

Beste nykommer: Forventningene var kjempehøye da Basarene åpnet dørene rett etter nyttår under navnet Kolonihagen. Det ble øyeblikkelig suksess, og siden har det bare fortsatt. Etter snart et års drift er Basarene solid etablert i toppen blant Hamars spisesteder.

Beste måltid: Victoriahaven åpnet i begynnelsen av november med «social dining» som sin spesielle nisje. Vi valgte seksretteren like etter åpningen, og det ble et måltid som står som det aller beste vi har spist i Hamar dette året.

Beste nykommer utenfor Hamar: Hai Hang åpnet Hos Hai i Brumunddal i mai, og det ble raskt populært blant brumunddøler. Til og med hamarsinger slenger seg på bussen for å gå ut og spise i Brumunddal.

Mest særpregede interiør: Da Teodor Gubberud åpnet Garage Food & Drinks i august, inviterte de til et spisested der egentlig ingen kunne tro at det skulle være plass til det. Teodor selv står i vinduet og laget mat, sitteplassene er paller og krakker, og det er hyggelig å presse seg sammen.

Beste uteservering: Hamarstua sommertid er en drøm.

Beste pizza: Pizzanini holder stilen, og er på topp i pizzabyen Hamar i år også. Når den nye avdelingen på hjørnet av Vangsvegen kommer i gang for alvor, vil det bli enda mer populært.

Beste fiskemiddag: Hamarstua på Domkirkeodden er alltid like solid. Og sommerens skalldyrfat er nærmest blitt en årlig begivenhet.

Beste dessert: På Tingnes Spiseri på Nes hadde Bente Ekeberg Bodin sjokoladebombe med aroniasorbet på menyen i sommer, og den er ikke lett å glemme. Sorbeten er dekket av sjokolade, som smelter når det helles over varm karamellsaus. Om bomben ikke akkurat eksploderer, skapes en blanding som takket være den friske bæra blir aldeles uimotståelig.

Beste kaker: Kai & Mattis kafé i gågata åpnet i desember for to år siden og er Hamars beste kakested i særklasse, enten det er Alle tiders-kaka eller den med crème fraîche, for begge er like herlige.

 
BEST PÅ FISK: Hamarstua er best på fisk.
FOTO: GEIR VESTAD.
BEST MÅLTID: Victoriahaven i Hamar imponerte HAs mat-anmeldere.
FOTO: GEIR VESTAD.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke