23. aug
 
Pengedryss til lokale talenter
I år som i fjor åpner Sparebanken Hedmark på pengesekken, og deler ut til sammen 2 millioner kroner til talenter innen idrett, kunst og kultur. Lørdag var det utdeling og fest i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 17.okt.2015 23:10
Oppdatert: 17.okt.2015 23:43

Med over 300 hundre søkere hadde juryen litt av en jobb med å plukke ut de 69 heldige som skulle få fylt opp kontoen litt ekstra denne høsten. Til sammen 2 millioner kroner ble delt ut lørdag kveld. Slikt blir det smørblid ungdom av, som i tillegg til pengene fikk mottakerne en skikkelig aktivitetsdag i regi av Sparebanken. Dagen gikk blant annet ut på motivasjonsforedrag med Simen Sveen, kokkekurs med Charlotte Mohn Gaustad og merkevarebygging med Njål Berget.

Pengene kommer godt med

Noen av stipendvinnerne slapp ikke unna uten å kvittere med en seanse på scenen. En av dem var 25 år gamle Gunnar Nieland, som studerer opera i Salzburg. Han doblet fjorårets sum og endte opp med 50.000 kroner i år.

– Det skal jeg bruke på å slippe å ta opp mer studielån, gliste ringsaksokningen.

- Mine planer er å bruke deler av Talentstipendet til å sette opp en konsert på Hamar til våren, eller neste høst igjen, sier Anders Røshol fra Hamar.

- Når det er såpass med penger har man muligheten til å komme i gang med større prosjekter, eller å reise på inspirasjonsreiser, sier Røshol, som tar en master i komposisjon ved Norges Musikkhøyskole.

Overveldet over interessen

Sparebanken Hedmarks talentstipend deles ut til unge, lokale utøvere innenfor sin gren, og har som hensikt å bidra til at ungdom innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talent.

- Interessen for Talentstipendet er stor, og det er imponerende å se hvor mange talent vi har innen ulike idrettsgrener og kunstarter. Jeg er stolt over at vi som bank får anledning til å synliggjøre talentene og bidra til å at de fortsetter å utvikle sine ferdigheter, sier Richard Heiberg, administrerende direktør i Sparebanken Hedmark.

Årets vinnere

Kunst- og kulturmillionen ble fordelt på følgende mottakere:

50.000 kroner: Gunnar A. Nieland, Bernt Ola Volungholen, Siri Kval Ødegård, Damir Avdagic, Ingrid Eggen, Audun R. Stikbakke, Alexander Hoholm, Viktoria Kessler, Anders T. Røshol, Marianne K.B. Granheim og Beate B. Løkken.

25.000 kroner: Amund Røe, Ole Nilssen, Lisa Nybrott Kvernes, Chaulken A. McNab, Anastasia Diseth, Ingvild Marstein Olsen, Eivind Strømstad, Ingeborg Knøsen, Bjørn van den Berg, Magnus Tonning Riise, Tormod Vold Mikkelsen, Erlend Hermansen, Tine Kamilla Langeland, Lars Erik Dagfinnrud, Karoline Solbakken, Adam Schlømer, Minda Marie Kalfoss og Berit Billingsø.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke