24. aug
Optimistene: Laget fotografert på havna i Haugesund etter tirsdagens båttur mens de roet seg ned før kveldens première, med regissør Gunhild Westhagen Magnor i midten.
 
Årets gledesspredere
Gun­hild West­ha­gen Mag­nors do­ku­men­tar­film «Op­ti­mis­te­ne» - om volleyballdamene på Ha­mar, fikk sta­tu­et­ten Gle­des­spre­de­ren da Film­fes­ti­va­len i Hau­ge­sund ble av­slut­tet tirs­dag kveld.

Publisert: 21.aug.2013 10:41
Oppdatert: -

For oss er dette som et eventyr, sier Birgit Myklebust - en av de volleyballspillende damene i dokumentarfilmen «Optimistene», som tirsdag kveld avsluttet Filmfestivalen i Haugesund.
- Da vi startet, ante vi jo ikke hva dette skulle bli, sier hun.
- At vår ukentlige trening i Ankerskogen skulle føre oss til Filmfestivalen i Haugesund, det hadde ikke noen av oss drømt om.
Og hele tirsdagen fikk damene oppleve hva det vil si å være bortimot stjerner på en filmfestival - i hvert fall så nær stjernestatus som et volleyballag med voksne damer fra Hamar kan komme.
 

SE: Optimistene og Støre i valgkamp

En ære i seg selv

Fra de ble hentet av menn i svarte limousiner, til pressekonferansen, til en forhåpentlig avslappende båttur midt på dagen, inntil det var klart for premiere klokka sju i går kveld. For «Optimistene» var valgt til årets avslutningsfilm i Haugesund, og det er en ære i seg selv.
Deretter var det premièrefest og avslutningsfest for damene.
Det hadde de heller ikke drevet og drømt om på treninga i Ankerskogen.

skrekkblandet

- Nå er jeg veldig spent på hvordan publikum tar imot filmen, sa regissør Gunhild Westhagen Magnor før premièren.
- Det er klart at vi har høye forventninger. Men det er en skrekkblandet fryd å være her.
- Målet har vært å lage en positiv film om å bli gammel. Jeg tror folk trenger denne typen forbilder, sier Gunhild, som fikk ideen til filmen for fire år siden.

FESTPREMIÈRE I HAMAR

Om en måned vil resten av landet få del i filmen. 22. september er det kombinert festpremière og førpremière i Hamar. Og deretter står resten av landet for tur, for 27. september er norgespremièren.
Men lenge før den tid, skal damene tilbake på trening. Den starter de med igjen på mandag, forteller Birgit Myklebust. Og hun håper at nå blir det enda noen til som blir med.
- Så kan vi kanskje få et lag til, og spille mot hverandre, sier hun - evig optimistisk.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke