23. aug
FOTO: Trond Lillebo
 
Årets Hamar Music Festival er avlyst
Dårlig økonomi stanser Hamar Music Festival i 2015.

Publisert: 02.mar.2015 14:17
Oppdatert: 02.mar.2015 14:24

Mandag ettermiddag presenterte arrangør Jørn Nielsen nyheten om at årets festival ikke vil bli gjennomført.

På Facebook skriver Nielsen at festivalens kommunale tilskudd fra 2008 til 2015 har blitt gradvis redusert fra 400.000 til 136.000 kroner.

- Fundamentet blir dårlig og den økonomiske risikoen for stor. Det blir umulig å matche publikums forventninger, skriver Nielsen.

- Beinhard kamp

Hamar Music Festival ble startet til Hamars 150-årsjubileum i 1999. Festivalen utviklet seg positivt i mange år, mye takket være bred oppslutning og stort engasjement fra både frivillige og besøkende.

- Nå, 16 år senere er det en beinhard kamp i markedet, med et titalls festivaler bare her i regionen. Oppslutningen rundt HMF har gradvis blitt svekket. Billettsalget har gått drastisk ned, og folk kjøper i svært liten grad billetter på forhånd, noe som fører til dårlig likviditet. Det hører også med til historien at vi har vært uheldige med været de siste tre årene, skriver Nielsen.

Tapte all egenkapital

Arrangørene har hele vegen tatt stor personlig økonomisk risiko.

- I 2013 gikk dessverre all egenkapital tapt, og resultatet for 2014 ble ikke tilfredsstillende, skriver Nielsen.

Arrangøren forteller at artistene i større grad enn før velger å spille der de får best betalt.

- Vi opplever at andre arrangører med større handlingsrom byr høyere enn oss i kampen om de mest attraktive artistene, skriver han.

Festival annethvert år?

Nielsen utelukker ikke at Hamar Music Festival kan bli arrangert i framtiden, men kanskje ikke på årlig basis.

- En mulig løsning for HMF er å arrangere annethvert år. Det forutsetter at midlene overføres til neste år, som et minimum. Vi har vært i kontakt med aktører fra det private næringsliv om å sette av midler årlig til en sperret bankkonto. De aller fleste er positive til dette, men dette avhenger av hvilken politikk som legges til grunn for framtiden, skriver han.

Ved arrangere festival kun annethvert år, kan man ifølge Nielsen heve budsjettene og få bedre tid til planlegging.

- Dette kan igjen gi økt kvalitet på artistene, økt oppslutning lokalt, flere tilreisende, styrking av Hamar sitt omdømme og økte sjanser for å få nasjonal oppmerksomhet, skriver han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke