26. aug
 
Årsbeste med DDE på Prøysenhuset
DDE inntok scenen ved Prøysenhuset fredag kveld. En og en halv time senere var samtlige i publikum lamslått av et fantastisk show.

Publisert: 28.jul.2018 00:13
Oppdatert: 29.jul.2018 12:53

Trønderensemblet DDE har vært å finne på mang en plass i Norge de siste 25 årene. Over 3000 konserter har det blitt, og om du var på Prøysenhuset på fredag skjønner du godt hvorfor det har blitt så mange.

Stemningen fredag kveld var det ingen ting å utsette på, og når bandet kom på scenen et par minutter over ni var det som om hele arenaen eksploderte, og stemningen gikk fra god, til elektrisk.

Som perler på ei snor

Etter at bandet hadde gjort unna noen mindre kjente låter, kom hitlåtene som perler på en snor. «E-6», «Ka E Det Du Vil», «Vinsjan På Kaia» og «Her blir det liv (Rai Rai)» var bare noen av låtene som sendte de om lag 750 publikummerne til himmels.

Allsang, latter trampeklapp og jubel ble gjennomgående temaer i løpet av konserten fra publikums side, og bandet? De spilte som om de ikke kan noe annet. Her var det profesjonalisme i alle ledd, og bandet låt som et svært veloljet maskineri.

Flere ganger blandet de inn Alf Prøysens låter i konserten, ofte med svært god humor, men en av konsertens aller største høydepønker var da Bjarne Brøndbo og kompani spilte en aldeles nydelig versjon av «Jørgen hattemaker». Her traff konserten en nerve blant publikum, og det kunne man høre av responsen. Under «Jørgen hattemaker» hendte det flere ganger at publikumssangen overdøvet bandet. Dette var et innslag i konserten som nok brakte fram gåsehuden hos mange.

En nytelse å overvære

DDE utenfor Prøysenhuset fredag var rett og slett en nytelse å overvære. Etter som sola sank ned over fjelltoppene, fikk lyset skinne fra sin beste side, med flere projeksjoner, og effektivt baklys.

Etter en time og femten minutter gikk DDE av scenen, for så å returnere med de aller største låtene.

Det gikk et entusiastisk gisp gjennom publikum da Bjarne Brøndbo tok av seg skjorten under ekstranumrene. Han skiftet til en hvit T-skjorte før bandet avsluttet seansen på Prøysenhuset med «Det Fine Vi Hadd Sammen», en hyllest til Frode Viken som gikk bort tidligere i år. Etter drøye halvannen time takket bandet for seg. Dette var nok en av årets beste konserter.

LES OGSÅ: - Alf er viktig for meg

LES OGSÅ: Seks ukers Prøysenfest med DDE og Odd Nordstoga

Terningkast: 6

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke