23. aug
 
Åtte år og utstiller
Helene Sveum er 8 år, maler fordi hun synes det er gøy, og er førstegangsutstiller med 26 malerier på Galleri Exlager, Seaside.

Publisert: 25.okt.2017 08:43
Oppdatert: 25.okt.2017 08:50

Ved en nesten tom båthavn, i ly for den sure høstvinden, sitter en gjeng barneskoleelever og tegner rundt et bord. Inne på Seaside ungdomshus er det kunst og kulturskole med Mini Picasso. En av de unge jentene som tegner med fargeblyanter på blanke ark, debuterte nylig med sin første utstilling. I rommet ved siden av henger bildene. De pryder veggen på Galleri Exlager med friske farger, fantasi og barndommelig sjarm.

Laget av fantasi

Åtte år gamle Helene Sveum står i galleriet, omringet av kunstverker signert med hennes navn. Hun synes det er fint å ha en utstilling.

-Det er gøy å drive med tegning og maling, smiler hun.

Når man spør hva bildene er laget av, forteller hun at de er laget av fantasi. Innmaten i de svarte og hvite rammene viser snømenn, landskaper, byer og fugler.

-Det er gøy å male fugler.

Åpen utstilling

- Det var mange folk på utstillingen. Veldig mange, konstaterer Helene Sveum.

Da utstillingen hennes, «Kruseduller», åpnet lørdag den 21. oktober, var det 20 besøkende på Galleri Exlager.

- Det var noen jeg ikke kjente der, noen søskenbarn, familie og venninner. I hvert fall én venninne, forteller kunstneren.

Utstillingen vil være åpen i tre helger. Kunstnerisk leder på Mini Picasso Knut Nordby mener at det er viktig at også barn får stille ut kunstverkene sine.

- Det er for lite av at små barn får ha utstillinger. Det er gøy å se voksne folk se på bildene, gå rundt i rommet og ta kunstverkene på alvor.

Nordby mener at for mange voksne legger barnetegningene i skuffen, og at det er viktig å ta dem opp og se på dem.

- De som spiller fotball, får oppmerksomhet hver helg, men de som maler og tegner, trenger også oppmerksomhet, sier Nordby.

Ivrige og ærlige barn

På Mini Picasso får barna utfolde seg med penselen eller blyanten, med profesjonell hjelp.

Den unge utstilleren er i gang med nye verker, og rundt bordet tegnes det iskremer og kruseduller så blyet spruter. Her blir ikke tegningene lagt i skuffen!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke