17. aug
ENKLE DOBBELTGJENGERE: Hans Christian Medlien, Ove Røsbak og Øyvind Berg på tangenter og gitar fylte Moelv kulturhus fredag kveld. Foto: Geir Vestad
 
Ablegøyer og alvor
Latteren satt løst da HC Medlien og Ove Røsbak showet i Moelv. Men det ble rom for alvorligere toner også.

Publisert: 03.mai.2013 22:47
Oppdatert: -

Røsbak og Medlien sto første gangen på scenen sammen i 1981. Fredagskveldens forestilling i et fullpakket Moelv kulturhus var andre gangen det skjedde, og det er ingen tror det blir den siste. For de to har langt mer til felles enn utseendet og brillene og hattene. Viktigere er det at de synes å ha en form for humor som gjør at de trekker så godt i lag, og så er de egentlig noen alvorskarer også, innimellom.
- For det er ikke slik at komikere trenger å være morosamme hele tida, som Medlien bemerket.

Mest humor

Det er klart at det er humoren som råder, i hvert fall før pausa. Gjennom tekster, sang, småprat, tullprat og ikke minst et kroppsspråk av en annen verden, opptrer de to i kjent stil.
Ove forteller fra Furnesåsen, der folk får nevene formet av stenplukking og må bruke øks når de skal åpne brev. Han leser fra den herlige «Lommelyktgutten», og forteller om far sin, som var kjent som den siste originalen i åsen.
Og sammen klemmer de på med «Tjafsreven» til Medlien fra 1977 eller når det var, og tar det såpass ut at en egentlig kan lure på hvor langt de våger å dra det, og det er veldig langt.
For de sparer ikke på effektene når det gjelder.

Personlig

Men innimellom toner de det helt ned. For det er en tid for moro, og en for ettertanke. Og de to har tydeligvis ønsker å lage en forestilling med rom for begge deler. For de vil mer enn å more, men vise at alle har mer i seg enn en gjerne tror. Det fører også inn på personlige sider som kan kanskje kunne virket vanskelige å få passet inn i en såpass humoristisk setting. Men de gjør det så fint at det fungerer det også.
HC Medlien og Ove Røsbak synes å ha ønsket å gjøre en litt annen type forestilling sammen enn noen av dem har gjort tidligere. Det er alltid en risiko ved å utfordre fastlagte former og folks forventninger til hva en skal få se. For det er klart at når disse to viser seg sammen, da flirer folk. Men de greide å skape de fine, stillere stundene også.
Og så vellykket var det meste, at dette er en forestilling som flere som bør få se. Dette smaker det videreføring av.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke