24. aug
Til AnJazz: Adam Douglas spiller i ombygde Festiviteten 11. mai neste år.Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
 
Adam Douglas først ut
Årets Stjernekamp-vinner Adam Douglas er første artist som er klar til neste års Anjazz-festival.

Publisert: 06.des.2017 08:09
Oppdatert: 06.des.2017 08:22

Adam Douglas har vært på AnJazz før også, da med bandet High Red. Den gangen var det riktig nok ikke flere enn 70 mennesker som fikk det med seg, men AnJazz har lang tradisjon i å være tidlig ute med artistene, gjerne før de får sitt store gjennombrudd. Da Douglas vant Stjernekamp i høst, snakket dommerne om ham som en ny artist, men Douglas har allerede ei solid fartstid bak seg. Blant annet har han vært flere ganger på Gregers i Hamar, og også på julekonsert i Ringsaker kirke.

Den norsk-amerikanske artisten slapp sin første soloplate «I May Never Learn» i april 2015, og fikk den gangen terningkast 5 i HA. «Adam Douglas har en lang karriere bak seg som solist og bandmedlem på begge sider av Atlanterhavet», het det her. «På våre trakter har han i det siste spilt blant annet med Knut Anders Sørum. Douglas har sin mangfoldige bakgrunn både fra pop, soul, RnB, rock og americana. Og på albumet sitt viser han seg i all sin musikalske bredde.»

Neste års AnJazz

Adam Douglas er første artist som slippes på neste års AnJazz. Festivalen vil finne sted fra tirsdag 8.5. til lørdag 12.5. Det vil si at Kristi Himmelfartshelga faller inn under AnJazz. Og Anja Katrine Tomter er tidlig ute med å offentliggjøre første artist i år, så kan folk allerede nå planlegge å være hjemme på langhelga rundt Kristi himmelfartsdag, som hun sier.

Blant nyskapningene som det jobbes med til neste års festival, er et bestillingsverk for barnehagebarn.

– Det er en stor satsing, sier Aja Katrine Tomter, som i disse de dager er med på å finpusse søknaden.

– Ellers er vi midt inne i bookingprosessene nå, forteller Anja.

– Artistene begynner å falle på plass, og tidlig i februar regner vi med å kunne presentere programmet.

Festiviteten

En nyhet ved neste års AnJazz er at en ombygget versjon av gamle Festiviteten kino også skal tas i bruk som konsertlokale.

– Dette ligger an til å kunne bli en ny hovedscene for oss, sier Anja Katrine Tomter.

– For Festiviteten vil kunne gi plass til flere enn salen i Hamar Teater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke