24. aug
HYLLET: Jennifer Hudson var en av mange som brukte Grammy-utdelingen til å hylle Whitney Houston. FOTO: SCANPIX.
 
Adele og Whitney stjernene på Grammy
Los Angeles (NTB-Reuters-AFP): Britiske Adele vant priser i samtlige kategorier hvor hun var nominert under Grammy-utdelingen i en seremoni som var preget av hyllesten til Whitney Houston.

Publisert: 13.feb.2012 10:33
Oppdatert: -

En lang rekke artister hyllet Houston fra scenen i en seremoni som startet med å hedre den avdøde sangeren. Artistene ba en bønn for henne, før det ble vist et opptak av Houston som sang "I Will Always Love You". Det samme gjorde venninnen Jennifer Hudson.
- Whitney, vi vil alltid elske deg. Denne kvelden handler om noe virkelig universelt og trøstende. Denne kvelden handler om musikk, sa kveldens vert, LL Cool J.

Tok alt

Den 23 år gamle britiske soulsangeren Adele ble kveldens mestvinnende. Hun ble hedret med prisene for årets låt, årets album, årets låtskriver, årets popsoloartist, årets popvokalist og årets musikkvideo. Ingen av de norske nominerte nådde opp i sine kategorier.
Adele fikk stående applaus da hun framførte hitlåten "Rolling In the Deep" under seremonien i Los Angeles søndag kveld.
Adeles album "21" er solgt i mer enn 6,3 millioner eksemplarer i USA og lå på førsteplass på albumlista Billboard i 19 uker.
- Takk så mye. Dette er helt vanvittig, sa den unge briten da hun tok imot prisen for årets album.

Garasjeplate

Også bandet Foo Fighters ble storvinnere under prisutdelingen. Bandet ga ut albumet "Wasting Light" i fjor.
- Dette er en stor ære, for dette albumet var et spesielt album for vårt band. I stedet for å gå til det beste studioet, lagde vi dette i en av garasjene mine med noen mikrofoner og en båndopptaker. Det viser at det er det menneskelige elementet i musikkskapingen som er viktigst, sa Foo Fighters' frontfigur Dave Grohl.
Prisen for beste alternative album gikk til Bon Iver, som er en av hovedattraksjonene på Øyafestivalen senere i år. Pussig nok ble Bon Iver også kåret til beste nye artist, trass i at gjennombruddet kom allerede i 2008 med albumet "For Emma, Forever Ago".

Ingen norske vinnere

De norske produsentene Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate var blant de nominerte i kategorien "Årets innspilling" for Kate Perrys "Firework". Stjerneprodusentene var også nominert i kategorien "Årets album" for Rihannas "Loud" og i kategorien "Årets raplåt" for Wiz Khalifas "Black and Yellow".
Marianne Beate Kielland var nominert i kategorien "Beste klassiske vokalsolo".
Den norske dirigenten Kjetil Almenningen var nominert sammen med Ensemble 96 og Nidaros Strykekvartett for albumet "Kind" i kategorien "Beste korframførelse". "Kind"s produsent og tekniker Morten Lindberg var samtidig nominert i kategorien "Beste surroundlyd".
Pianist Leif Ove Andsnes var nominert i kategorien "Beste klassiske instrumentalsolist". Hans lydtekniker Arne Akselberg var nominert i kategorien "Beste tekniker, klassisk".

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke