18. aug
 
Admiral P til Tømmerstock
Artisten er bekreftet til festivalen i Brumunddal lørdag 24. juni.

Publisert: 04.nov.2016 12:05
Oppdatert: 04.nov.2016 12:10

Fredag formiddag bekrefter festivalsjef Rune Myhren at den populære artisten kommer til Brumunddal i sommer.

– Lørdag 24. juni blir det to store navn med både Admiral P og Kurt Nilsen på scenen. Vi har ikke bestemt rekkefølgen ennå, men de to skal spille henholdsvis klokken 21 og 23, sier han.

Arrangørene beskriver artisten på følgende vis:

«Admiral P er født i Zambia, hvor han vokste opp de første 13 årene av sitt liv. Med norsk far og zambisk mor har han hatt en unik oppvekst og livsreise. Først som hvit norsk-afrikaner i Zambia, for deretter å flytte til et helt ukjent Norge, hvor han så norsk ut, men slettes ikke var det. I tillegg, kort tid etter ankomsten til Norge, gikk hans far bort.

De første årene i Norge var preget av ungdomsopprør og tilpasningsproblemer, forståelig nok. Men musikken kom tidlig inn i livet til Admiralen, via morens reggaeplater ble han inspirert av musikksjangerens budskap om kjærlighet og samhold og fant etter hvert ut at dette var en mangelvare her til lands. Når han så møtte og ble kjent med Selecta Daniel «Lion» var saken grei. De to startet Norges ledende reggae sound system Jah Ark Manifest i 1999, og siden har de spredd reggaemusikk i Norge. Admiral P har et sjeldent talent som har satt sitt unike preg på en sjanger som både er sterkt voksende og som har rukket å bli en del av den norske populærkulturen. Etter et solid knippe med hits: «Spinnvill», «Snakke Litt», «Kallenavn» og «Engel» har han for lengst etablert seg som en av Norges største solo-artister.

Admiral P trenger knapt en introduksjon lenger. I 2015 vant han og Nico D Spellemannprisen for årets hit «Engel». Hans deltakelse i det TV2-sendte familieprogrammet «Hver Gang Vi Møtes» har også ført til at mange flere har fått opp øynene for denne dyktige artisten og varme personligheten. Med en egen teft for å lage catchy, moderne, men allikevel et tradisjonsfestet uttrykk, har Admiral P jobbet seg opp og fram som artist på ikke bare den norske men også den skandinaviske reggaescenen. Når han i tillegg leverer ett forrykkende liveshow sammen med det velrenommerte 9 mannsbandet The Global Citizen Band, så er det enkelt og forstå at han også er blitt en av de mest ettertraktede artistene på det norske livemarkedet.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke