17. aug
I stjernekamp: Knut Anders Sørum gjør stor suksess i NRK-serien «Stjernekamp» og det er ventet stor interesse rundt den kommende julekonserten i Prøysensalen.
 
Slik blir advent med Prøysen
Det blir sang, teater, baking og store konsertopplevelser under den kommende adventstiden i Prøysenhuset.

Publisert: 21.okt.2016 19:28
Oppdatert: 21.okt.2016 19:31

– Alf Prøysen har levert juleinnhold til hele landet med alt han har laget, og for oss er det en gavepakke å servere det for folket, sier kunstnerisk leder i Prøysenhuset, Hogne Moe. Fredag presenterte Prøysenhuset årets juleprogram.

Teater og filmpremiere

Jula starter allerede 8.11. med førpremiere på den norske julefilmen «Snekker Andersen og Julenissen».

– Vi har hatt kontakt med filskaperne i lang tid, og de var tidlig på besøk i Prøysenstua for å gjøre research til filmen. Det er kjempemoro at de vil ha førpremiere her hos oss, sier Moe. Filmen vises i Prøysensalen, og det er satt opp ytterligere to visninger lørdag 12.11.

Førjulsfeiringen fortsetter når Ringsaker teater inviterer til den tradisjonelle oppsetningen av «Snekker Andersen og Julenissen» i Mikkelikskiskogen. Teaterforestillingen spilles i perioden 25.11-27.11.

– Det var veldig populært i fjor, og i år har vi gjort det enda finere i Mikkelikskiskogen. Forestillingen blir bare bedre og bedre for hvert år, sier Moe.

Stjernepreget program

1.12. er scenen i Kusvea klargjort for årets nysatsing. Juleforestillingen «Ei pølse i julestria» beskrives som en humoristisk og vakker forestilling om forviklingene mellom mennesker og nissen på en storgård på Hedmarken på slutten av 1800-tallet. Historien er skrevet av Knut Faldbakken, og det er Geirr Lystrup som står bak musikken. Martin Thorshaug, Teodor Kaashagen Holmen og Stine Håkenstad innehar hovedrollene i stykket.

9.12. blir det «Akustisk jul med familien Akselsen» i Prøysensalen.

– De har reist landet rundt med sin julekonsert, og de formidler sitt julebudskap på en helt spesiell måte, sier Moe.

22.12. og 23.12. inviterer Hogne Moe og Kristine Lundsbakken til adventsstund i Prøysenstua med forestillingen «Dra krakken bortåt glaset». Førjulens kanskje størte høydepunkt blir nok allikevel konserten med Knut Anders Sørum 22.12.

– Det er et virkelig scoop for oss, men han er glad i Prøysen og han gleder seg til å komme hit, sier Moe.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke