18. aug
Jørn Simen Øverli: Fikk Prøysens ærespris.Foto: Erik Thallaug
 
Prøysen-pris til Øverli
Josefine Visescene, Jørn Simen Øverli og Haddy Njie og Lisa Aisato ble onsdag kveld tildelt årets prøysenpriser.

Publisert: 23.nov.2016 20:10
Oppdatert: 23.nov.2016 20:15

Alf Prøysens ærespris ble tildelt Jørn Simen Øverli, en mann som har hatt Prøysen med seg hele livet. Første gang han opptrådte med Prøysenviser, var som sjuåring. Som Alf Prøysen har han alltid tatt klart parti med de små i samfunnet.

Prøysenprisen gikk i år til Josefine Visescene. «Etter 21 år på samme adresse i hovedstaden kan man trygt si at Josefine er hovedscenen for viser i Norge. Nå godt etablerte artister som Kaia Huuse, Tønes og Tonje Unstad fikk tidlig i karrieren sjansen til å stå på en scene hos Josefine», heter det i begrunnelsen.

Haddy Njie og Lisa Aisato utga i fjor barnebok sammen, og juryen syntes resultatet ble så bra at det ikke var tvil om hvem som skulle få Teskjekjerringprisen.

Hver av prisene består av en innfelt minnemedalje i sølv og 25.000 kroner

I tillegg vant 16 år gamle Simon Røttingen den nyopprettede Prøysenstjerneskuddprisen, en ny pris opprettet for å inspirere unge utøvere til å strekke seg for å realisere sine drømmer om å finne sitt kunstneriske uttrykk

Juryen har i 2016 bestått av juryleder Hogne Moe, Lars Bremnes og Tonje Unstad.

Alf Prøysens hederspriser er priser opprettet til ære for Alf Prøysen og gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de sjangrene som forbindes med Alf Prøysen. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter. Det er NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere og Libris som står for utdelingen av prisene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke