25. aug
Glad prisvinner: Mona Vestli fikk kulturprisen i Stange overrakt av ordfører Nils A.Røhne i går.
 
Ærverdig konsert
Alle korpsbarna til Mona Vestli (50) og flere andre artister hyllet henne under overrekkelsen av Stangeprisen på Tangen samfunnshus i går kveld.

Publisert: 28.sep.2011 07:27
Oppdatert: -

Mona Vestli er glad i unger. Og jammen må ungene være glad i henne også. For godt og vel 40 unger spilte og sang for henne på samfunnshuset på Tangen i går kveld. Både kvaliteten og bredden på musikerne var høy. Aspirantene fra Tangen skolekorps fikk æren av å åpne og avslutte konserten.
Nestemann ut var Knut Kippersund Nesdal på sang og piano. Hans varme, støe stemme dannet en fin oppvarming til den rikholdige menyen som var satt sammen til ære for Vestli.

Korps i 41 år

Mona Vestli begynte selv i Tangen musikkorps da hun var ni år. Hun fortalte at hun ville slutte da hun fikk et althorn som det var vanskelig å spille på. Takket være en sta mor og en god dirigent valgte hun heldigvis å fortsette, sa hun. Og det kan barna på Tangen være glade for. Vestli ble overøst med godord fra talsmannen for foreldrene, fra ordfører i Stange Nils A. Røhne og fra avtroppende kultursjef Terje Moshaug.

Livat vinner

Mona Vestli ble omtalt som tydelig, tålmodig, inkluderende og flink til å motivere andre.
- Jeg simpelthen elsker barn. Mine korpsunger er mellom 10-12 år, og da er de så store at de kan gjøre en del ting. Samt at de er så små at det er moro å gjøre ting, sa Vestli da hun takket for prisen på 30.000 kroner. Sammen med prisen fikk hun et bilde av Jan Baker.

Monas kveld

Adrian Rønning og Henrik Skårsmoen fra Arstad skolekorps spilte saksofon for Mona. Kristian Mathias Røhne fra Romedal og Vallset jente og guttekorps spilte vakkert på sin baryton før vi fikk klassisk gitarspill fra Simen Wie, som til vanlig er tubaist i Tangen skolekorps. Lillebror Tormod Vassaasen og Asta Christin Holen framføre folkemusikk av høy klasse. Deres kreative blanding av joik og bånsull krydret konserten.

Høyeste æresbevisning

- Det er en stor glede å få gi deg den høyeste æresbevisningen i Stange, sa ordfører Nils A. Røhne som var Monas lærer på syttitallet.
- Jeg husker deg godt fra skolen. Du var engasjert, pliktoppfyllende og temperamentsfull. Både da og nå står du godt på bakken. Selv om du bare har ett bein nedi om gangen, humret Røhne.

Rikt på Tangen

Nils A. Røhne holdt en humoristisk og godt poengtert tale for Vestli. Han trakk paralleler fra Harald Eias program om arv og miljø.
- Hvis man ser på det blomstrende kulturlivet på Tangen, er det ingen tvil om at både arv og miljø har slått til på Tangen, sa Røhne. Og siden Mona Vestli ikke har tenkt å gi seg med korps på mange år enda skal vi ikke se bort ifra at kanskje en av hennes elver en dag får prisen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke