26. aug
Agnete vant den norske Melodi Grand Prix-finalen. FOTO: NTB SCANPIX
 
Agnete er Norges Eurovision-håp
Agnete Johnsen (21) vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta «Icebreaker» og skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm i mai.

NTB
Publisert: 28.feb.2016 07:17
Oppdatert: 28.feb.2016 07:17

Agnete fikk flest stemmer fra alle landsdeler og sikret seg en overlegen seier i Oslo Spektrum lørdag kveld. I gullfinalen konkurrerte hun mot Freddy Kalas og låten «Feel Da Rush», Laila Samuels med «Afterglow» og Suite 16 med «Anna Lee».

Låta «Icebreaker» er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Johnsen var tydelig rørt da hun inntok scenen i Oslo Spektrum for å synge låten på nytt.

– Det er helt sykt. Jeg vil bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nå skal vi til Stockholm!, utbrøt hun.

Stolt og ydmyk

Tekst og melodi til lørdagens vinnerlåt «Icebreaker» er skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er en låt som betyr utrolig mye for meg, og jeg synes det er sinnssykt kult at Norge har lyst til at jeg skal stå der i Globen og framføre låta mi. Jeg er veldig takknemlig, sa Agnete på pressekonferansen etter seieren.

21-åringen kommer fra Nesseby i Øst-Finnmark, der seieren helt sikkert er svært populær.

– Jeg håper det er fest. Jeg skulle ønske jeg var der, sa Agnete.

– Kan vinne

For norske TV-seere er Agnete Johnsen best kjent som tidligere vokalist i bandet The BlackSheeps, som vant den norske og den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2008. Bandet fikk også spellemannspris for vinnerlåten «Oro jaska beana», som ble kåret til årets hit i 2008.

Lørdagens norske finale var heller ikke første gang Agnete sto på scenen i voksenutgaven av Melodi Grand Prix. I 2011 kom BlackSheeps på annenplass i den norske finalen bak Stella Mwangi.

Som soloartist har hun sjansen til å gå hele veien til seier i Eurovision Song Contest, mener NRKs MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

– Det var virkelig noe helt eget med Agnetes låt. Dette er en låt jeg tror kan vinne hele greia i Stockholm, sier Karlsen til kanalen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke