21. aug
 
Akevitt

Publisert: 03.nov.2017 10:14
Oppdatert: 03.nov.2017 10:14

Akevitt er et skandinavisk brennevin («det nordiske nasjonalbrennevinet») med rundt 40 volumprosent alkohol.

I Norge og Danmark er akevitten laget på potet, mens nabolandene produserer akevitt på korn.

Betegnelsen akevitt stammer fra det latinske aqua vitae, som betyr «livets vann».

Karve er det viktigste krydderet som brukes i akevitt.

Kilde: Wikipedia

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke