18. aug
 
Akevitt til frokost
Det ble akevitt til frokost da Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og Venstre-leder Trine Skei Grande fredag morgen klokka ni møttes til test av årets Gilde Juleakevitt på Atlungstad brenneri.

Publisert: 17.okt.2014 12:43
Oppdatert: 17.okt.2014 12:49

- Enda bedre enn fjorårets juleakevitt!

Det ble konklusjonen da smakspanelet med blant andre de to politikerne avsa sin dom etter endt morgensmakning.

SE HATV ØVERST I SAKEN

For 27. gang ble årets juleakevitt fra Arcus lansert, og i år som i fjor skjedde det på Atlungstad brenneri.

- De første årene var nok juleakevitten nokså tøff. Men den har utviklet seg til å bli mer raffinert, og statusen er også høynet betraktelig, sier produksjonssjef Ivan Abrahamsen i Arcus.

Så hva syntes panelet?

- En god allround-akevitt, mente Ole Volden Sandersen fra Rica Olrud Hotel.

- Godt sitruspreg, litt rundere enn i fjor, syntes Bente Ekeberg Bodin på Tingnes Spiseri.

- God til fyldig vintermat, og ikke bare julemat, påpekte Astrid Marie Sinnerud på Fjetre.

- I Romedal er vi ikke vant til å analysere så mye av det vi drikker, men god er den, syntes Trygve Slagsvold Vedum.

- Denne kan jeg tenke meg å bruke til alt som er fett og godt i julen, sa Trine Skei Grande.

Ekstra modnet

I tillegg til juleakevitten fikk panelet også teste Gilde ekstra modnet aquavit 2014, som framstår som en slags avec-versjon av juleakevitten.

Men ikke alle i panelet var like fornøyd med denne som de var med juleakevitten.

- Litt kort, syntes Astrid Marie Sinnerud.

- Litt spiss, mente Bente Ekeberg.

- Jeg synes det er godt jeg, sa Trygve Slagsvold Vedum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke