23. aug
Musikal i boks: Under lørdagens Stjernekamp på NRK fikk Return-vokalist Knut Erik Østgård nok stemmer til å gå videre til semifinalen. Her er han under framførelsen av «Ol’ Man River», fra musikalen Showboat. FOTO: JULIA NAGLESTAD / NRK
 
Aldri vært i faresonen
Knut Erik Østgård er den tryggeste av årets Stjernekamp-artister. Nå forbereder han seg til semifinalen, som byr på Prøysen og Swedish House Mafia.

Publisert: 20.okt.2015 17:00
Oppdatert: 21.okt.2015 06:31

Østgård er faktisk den eneste av årets Stjernekamp-deltakere som aldri vært i faresonen for å ryke ut. Stangesokningen har sanket nok stemmer hvert program til alltid å sitte trygt.

– Det er ganske fabelaktig. Det er helt utrolig at folk følger med, og det er tydelig at det er noen der ut som stemmer. Vi får ikke vite hvor mange som stemmer, men det er tydeligvis en god del. De første to-tre sendingene svarte jeg på gratulasjoner og lykkønskninger jeg fikk på sms og sånn, men det har jeg gitt opp. Det har vokst til så store dimensjoner at jeg ikke klarer å følge med. Og jeg har enda ikke opplevd noe negativt, sier Østgård.

Liker Swedish house mafia

Under semifinalen førstkommende lørdag skal Østgård, Maria Haukaas Mittet og Trine Rein konkurrere om seernes gunst i kategorien EDM, altså «Electronic Dance Music», og visesang. Østgård har tidligere uttalt han trodde EDM var navnet på et virus, men et visst kjennskap til sjangeren har rockeren allikevel.

– Jeg valgte «Don’t you worry child» av Swedish House Mafia, for den har jeg spilt før. Da med kassegitar oppå kjøkkenbordet sammen med sønnen min, i en poprock-versjon. Jeg likte melodien, og jeg må innrømme, at når den drar i gang, så svinger den litt også faktisk, sier Østgård.

– Jeg kommer nok aldri til å bli en EDM-sanger, men akkurat den låten kan jeg stå inne for. Den er litt kul, og det er en tekst der. Det er ikke bare svada.

- Prøysen er obligatorisk

Østgårds stedstilhørighet har vært en gjenganger under alle tv-sendingene, og det er derfor ingen overraskelse at han valgte Alf Prøysens «Du ska få en dag i mårå» i vise-kategorien.

– Jeg må jo det. Jeg er programforpliktet til å ta en Prøysen-låt som hedmarking, ler Østgård, og avslører at han faktisk må terpe litt på den velkjente visa.

– Jeg har liksom laga meg en egen versjon, som jeg har sunget som godnattsang til ungene i alle år. Jeg må nok stramme opp litt for å være helt sikker på at jeg gjør den riktig.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Duett: Østgård sang «Up Where We Belong» i duett med Maria Haukaas Mittet under lørdagens program.FOTO: JULIA NAGLESTAD / NRK
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke