17. aug
 
Alexander fra Løten har millionsuksess på YouTube
Elektronika-bandet Pegboard Nerds, med Alexander Odden fra Løten i spissen, har allerede flere millioner visninger på YouTube. Nå satser Odden på en internasjonal karriere.

Publisert: 27.feb.2013 14:36
Oppdatert: -

Inne i en beskjeden kjellerleilighet i Brenneriroa sitter Alexander Odden (30) foran dataskjermen og produserer musikk.

Det er ikke så mange som vet det, men Odden har det siste året vært en av Norges mest populære artister på nettstedet YouTube.

Gjennom elektronika-bandet Pegboard Nerds har den innflyttede løtensokningen skapt seg et stort navn innen sjangeren "electronic dance music".

Sammen med den danske kameraten Michael Parsberg spesialiserer Odden seg på å produsere elektronisk musikk inspirert av band og artister som Knifeparty, Pendulum, Chemical Brothers, Kraftwerk, Tangerine Dream og Jean Michel Jarre.

1,5 millioner
Pegboard Nerds-remixen av Krewella-låten "Alive" har allerede passert svimlende 1,5 millioner visninger på YouTube - og det på mindre enn fire måneder.

Odden tar suksessen med stor ro, men vedgår at det er stort å nå ut til så mange mennesker.

- Vi har opplevd stor suksess i løpet av det siste året, og har skaffet oss gode samarbeidspartnerer og plateselskaper som er mektige nok til å nå ut til svært mange mennesker, sier han.

USA-turné
Musikksuksessen har også begynt å gi avkastning. Inntektene fra musikksalget er riktignok ikke nok til å leve av, men Odden sier utviklingen går i riktig retning.

- Etter hvert er målet å lage musikk på heltid. Foreløpig har mesteparten av inntektene gått til kjøp av utstyr. Det vi tjener penger på nå er i hovedsak konserter, sier han.

Og konserter har det blitt. Både i London, Paris og i Sveits har duoen spilt for tusenvis av mennesker. Nå planlegger Odden USA-turné.

- Vi venter bare på arbeidstillatelse, og så reiser vi til USA for å turnere i en måned. Vi har planlagt over 20 konserter, sier han.

Ekte "vintage"
Inne i stua bugner det av keyboards, miksere, ledninger, skjermer, høyttalere og forsterkere. Langs veggen står gamle, analoge synthesizere fra 70- og 80-tallet som kan få hjertet til enhver teknologi- og musikknerd til å slå litt fortere.

Odden viser stolt fram en Korg Mono/Poly fra tidlig 80-tall. De første tonene er grusomt sure, men etter litt finstemming låter det varmt og bra.

- Den trenger noen minutter på å varme seg opp, men etterpå fungerer den som en drøm, sier han.

Ekte analogt med andre ord.

Lagde "HA-låt" på sparket
Mens vi var på besøk, utfordret vi Odden til å lage en ny låt helt fra bunnen.

Musikkprodusenten nølte ikke lenge før han kastet seg rundt og lagde en tung bassrytme. Et midi-keyboard valgte å streike, så Odden måtte bruke tastaturet på Mac'en til å spille inn de lysere synth-melodiene.

Etter et kvarters hektisk jobbing er den nye låten klar. Og resultatet? Det kan du høre selv ved å klikke på videoen i toppen av saken.

Odden tror den nye komposisjonen har potensiale, bare detaljene kommer på plass.

- Med litt finpuss og flere melodier, kan dette bli veldig bra. Vi får se om den er god nok til å bli vår neste hit, smiler han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke