22. aug
Alice lengter tilbake: Daniel Aasen, Nora Falkfjell og Markus Kristoffersen på scenen under Ener ungdomsskoles oppsetning av Alice Lengter Tilbake.foto: Henrik Langgård
 
Alice i Nei-nei-land
Elevene ved Ener ungdomsskole sjarmerte da de satte opp sin egen versjon av Alice. Bli med inn i Nei-nei-land.

Publisert: 19.apr.2018 20:33
Oppdatert: 19.apr.2018 20:39

Vi befinner oss på Ener ungdomsskole. På scenen er det duket for teater og Alice. Niendeklasse ved Ener ungdomsskole kan velge seg valgfaget sal og scene, og det er nettopp disse elevene som nå skal stå på scenen og framføre sin versjon av musikkspillet «Alice Lengter Tilbake».

-Elevene har nesten skrevet et manus selv. Vi brukte et som utgangspunkt, så har de skrevet inn noen nye karakterer og endringer, sa Therese Marie Berg etter endt forestilling. Hun har vært lærer for elevene igjennom hele prosessen, og hun legger ikke skjul på at det er elevene som har stått på for at forestillingen skal bli så bra som mulig.

- Elevene har laget kulisser, kostymer og lagt sminke selv. Jeg er stolt av de, sier hun.

fornøyde elever

- Jeg synes det er veldig gøy. Det er interessant å vise fram det vi har jobbet med i løpet av et halvt år, sier Alvira Karlsen. Hun spilte rollen som Kari, en av dem som blir med Alice inn i eventyrland.

Etter forestillingen samlet elevene seg rundt HAs utsendte og konstaterte at de var meget fornøyde med hvordan forestillingen hadde utartet.

- Hva gjorde at dere valgte å ta dette valgfaget?

– Jeg så oppsetningen i fjor og syntes det så spennende ut, sier Maren Edvardsen. Hun spilte rollen som gamle Alice.

Elevene ved Ener ungdomsskole så ut til å kose seg på scenen, og for noen av elevene var dette første gang på scenen. Noen av elevene er godt vant med rampelyset.

- Jeg har drevet med skuespill en god stund før jeg tok faget, så jeg har litt erfaring fra scenen, sier Markus Kristoffersen som hadde rollen som Askeladden i forestillingen.

Inn i nei-nei-land

I denne forestillingen beveger handlingen seg inn i Nei-Nei-land. Her finner man Hjertedronningen, spilt av Dorthea Heimvåg. Hun er enehersker i landet og finner stadig på nye lover som forbyr folket å gjøre forskjellige ting, slik som å gå, stå, sitte og rope. Ting som blir forbudte blir kalt for nei-nei, derav navnet på landet.

Forestillingen på torsdag var nummer tre i rekken. Stykket hadde premiere på onsdag for foreldre og andre interesserte. På fredag er det igjen to forestillinger som skal spilles foran andre barneskoler i nærområdet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke