19. aug
Drøm: Fine hjorter figurerer.
 
«Om kropp og sjel»: En aldeles nydelig film
Dette er en vakker, ungarsk dramakomedie om annerledeshet og kjærlighet på liv og død.

Publisert: 19.okt.2017 08:09
Oppdatert: 19.okt.2017 08:30

Endre (Géza Morcsányi) jobber som sjef på et slakteri. En dag kommer det en ny kvalitetskontrollør (Alexandra Borbély) inn i personalgruppen, og hun skiller seg ut. Hun drikker ikke morgenkaffe med de andre ansatte, men sitter stille for seg selv og venter på at arbeidsdagen skal starte. Hun er dårlig på small-talk, stille av seg, og oppleves som arrogant. Som kvalitetskontrollør er hun langt strengere enn den forrige, og antall kjøttstykker kategorisert som b-varer skyter i taket.

Samtidig skal en psykolog foreta en undersøkelse av alle de ansatte, for å bistå politiet i en sak om et forsvunnet stoff som brukes for å gjøre okser brunstige. Under de individuelle undersøkelse av de ansatte kommer det fram at Endre og kvalitetskontrolløren, Mária, har identiske drømmer. Hver natt drømmer de to, fra hver sin seng, at de er hjorter som løper rundt i en snødekt skog. For å finne ut om det er tilfeldig eller ikke, skriver de ned hva de har drømt, og utveksler lapp samtidig. Det er ingen tilfeldighet, de drømmer det samme hver natt, de møter hverandre i drømmene hver natt.

Som alltid oppstår komplikasjoner, og kjærlighetens styrke blir satt på prøve.

Fakta om filmen:

Regi:  Ildikó Enyedi

Medvirkende: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy, Tamás Jordán, Zsuzsa JáróSjanger:

Nasjonalitet: Ungarn

Spilletid: 1 time og 56 min

Sensur: 15 år

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke