25. aug
ODD VIDARS: Blant de over tjue bandene som spiller på Tangen Rockfestival.Foto: Trond Lillebo
 
Alle spiller gratis
Tangen Brenneri skal igjen omgjøres til festivalarena med to scener når Tangen Rockfestival arrangeres den siste helga i august.

Publisert: 15.aug.2013 07:08
Oppdatert: -

Festivalen er blitt arrangert siden 2006, og besøkstallet har de siste åra ligget på rundt 600. I tillegg til at over 20 band er i aksjon fra de to scenene, den ene inne i brenneriet og den andre i spritbua, blir det også en egen konsert/forestilling for både barn og voksne.
Nytt av året er også en workshop med Alex Møklebust, kjent fra Seigmen og Zeromancer.
- I samarbeid med festivalen arrangerer Rookie to Whiz foredrag og workshop rundt formidling og liveuttrykk for band og enkeltartister, forteller Tore Langberg Larsen.
- Dette er noe vi har jobbet for å få til i mange år, sier han.

SPILLER GRATIS

Festivalen har en gjennomgående ung profil på bandene. Og spesielt for Tangen Rockfestival, er at alle spiller gratis.
- Vi har venteliste på folk som ønsker å spille her. For vi har fått et godt omdømme. Så prøver vi da også å legge til rette for at alle som spiller skal få gode arbeidsforhold, sier Tore Langberg Larsen.
- Vi ønsker å gi de unge en god mulighet til å vise seg fram.
Festivalen har et budsjett på 250.000 kroner. Blant sponsorene er Sparebanken Hedmark, som har bidratt med 40.000. Stange kommune har gitt 10.000, og Hedmark fylkeskommune ingenting.
Det er de helt unge bandene som dominerer på Tangen, og mange har tilknytning til rockeverkstedene både i Stange og Hamar. Men det er også rom for band som Odd Vidars, The Hoggorms og Geir Lunds Orkester.

Barnerock

Og så er det barnerocken da, som er et konsept unikt for Tangen Rockfestival. Det skjer på dagtid lørdag under navnet Sydvest, og det er norske barnesanger i ny musikalsk innpakking som serveres. Musikerne er ni blåsere, slagverk og gitar pluss tre skuespillere fra regionene rundt Tangen: Trine Nyhus Lørum, Hillevi Skalmerud Larsson, Mette Renolen, Simen Wie, Tor Brekken, Jakob Kippersund Nesdal, Anne Petra Østli, Gøril Mostue, Tom Erik Antonsen, Ole Ronny Tyseng, Jan Erik Nyhuus, Mariell Kristiansen, Alf Kippersund Nordseth, Thea Mostue, Niels Hagen og sikkert flere også, alt ledet av Kåre Nordseth.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke