23. aug
 
Alle tiders reise
Publikum satt langt framme på stolsetene da Arja Saijonmaa inviterte salen med på en begivenhetsrik reise verden rundt gjennom 40 år.

Publisert: 26.apr.2016 22:26
Oppdatert: 26.apr.2016 22:26

Det er en utbrukt, sliten og gammel klisjé, men sjeldent har ordet «reise» vært en bedre beskrivelse av en konsertopplevelse. Arja Saijonmaas forestilling «40 år med Mikis Theodorakis» opplevdes nemlig akkurat som en reise. På stødig vis geleidet Saijonmaa publikum gjennom et konsertprogram som virkelig reflekterte den finske stjernens omfattende og begivenhetsrike artistliv. Konserten er basert på Saijonmaas egen bok «En ung naken kvinne», og i sentrum av det hele står den greske komponisten Mikis Theodorakis. 

Forestillingen starter der det hele også begynte også for den finske artisten. Året er 1970 og den unge studenten Arja Saijonmaa møter Theodorakis for første gang. Den politisk engasjerte og energiske studenten gjør inntrykk på den greske komponisten, og kort tid senere inviterer han Saijonmaa med på en verdensomspennende turné. Eventyret er i gang. 

Hun briljerer med mikrofonen i hånda, og fra salen lot publikum seg engasjere i historiene som ble fortalt. Med sine egne beretninger og erfaringer pakker Saijonmaa det hele inn i et historisk perspektiv, og bakerst på scenen presenteres levende bilder, stillbilder og gamle konsertplakater som sammen setter det hele i et begripelig perspektiv. Artistens stødige firemannsband gjorde jobben på en overbevisende måte, men det var Saijonmaa- og hennes gode formidlingsevner- som var hovedbeholdningen under tirsdagens originale, friske og meget underholdende konsert.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ARJA SAIJONMAA
Fakta

Navn på konsert: Arja Saijonmaa – 40 år med Mikis Theodorakis

Arrangementssted: Kirsten Flagstad-salen, Hamar kulturhus

Publikumstall: 330

Medvirkende: Arja Saijonmaa, Petri Somer, Ricardo Padilla, Vidar Skrede og Jari Ilomäki

Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke