24. aug
 
Alle tiders vårprosjekt
Lørdag ble Hamar kulturhus okkupert av elever fra musikk, dans og dramalinjen på Stange videregående skole da de inviterte til endags-festivalen "Diamonds, Moved, People".

Publisert: 26.apr.2014 18:04
Oppdatert: 27.apr.2014 09:55

Festivalen var resultatet av skolens vårprosjekt der 121 avskolens elever framførte tre ulike forestillinger gjennom hele dagen.

Filmmusikk

Musikklinjahadde satt sammen en showkonserten "Diamonds" der de tok utgangspunkti musikalske diamanter filmens verden, og framførte showet to ganger i KirstenFlagstad salen. Prinsesse Leia (Thea Sørli Paulsurd) fra "Star Wars"og kaptein Jack Sparrow (Jakob utvær Prøven) fra "Pirates of the Caribbean"geleidet publikum gjennom et omfattende program som kveldens konferansierer.

 Kreative elever

Danserne gjorde et forsøk på å definere dansebegrepet medsin forestilling "Moved".  Etter mange imponerende dansetrinn kom deetter hvert fram til at det egentlig ikke finnes noen fasit på hvor grensenmellom dans og bevegelse egentlig er. Dramalinjen framførte forestillingen"People" som besto av egne, komprimerte tolkinger av klassiskestykker. Det som var ekstra spesielt med akkurat den forestillingen var brukenav kulisser. De valgte nemlig å bruke utsikten av sentrum og dagslyset somskinte inn som virkemiddel, og det gjorde nok sitt til at de som tok turen fikken ny og spennende teateropplevelse.

Sammen utgjorde skoleelevene endags-festivalen"Diamonds, Moved, People", og aldri har man sett vårprosjektet i så stor skala. Det hele blir ekstra imponerende ettersom det er elevene selv som sto bak det aller meste av programmet. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke