18. aug
START: Prøvene for Jon Michelets «Skogsmatrosen» er i gang ved Teater Innlandet. Her styres leseprøve av teatersjef og regissør Janne Langaas, med stykkets to skuespillere, Espen Mauno og John Nyutstumo, på nærmeste bordhjørner. Folk ringer etter billetter, men salget startet først i går. Foto: Remi Laakso
 
Allerede billettmas
Prøvene har knapt startet, men folk spør allerede etter billetter. – Det er jo ikke så ofte det skjer, da, medgir teatersjef og regissør Janne Langaas.

Publisert: 06.mar.2017 17:13
Oppdatert: 06.mar.2017 17:30

Det er store forventninger til «Skogsmatrosen» på teater. Teatersjefen ble selv overrasket over interessen da hun første gang presenterte stykket offentlig. Nå er prøvene i gang, og snart skal forestillingen, med to skuespillere, ut på landevegen. Tjue forestillinger er satt opp på plakaten. I første omgang. Premiere er lørdag 29. april på Åstvang Flerbrukshus i Åmot, men allerede tirsdag 2. mai spilles «Skogsmatrosen» på Teater Innlandets scene i kulturhuset i Hamar.

Og de to siste forestillingene, 24. mai og 26. mai, spilles stykket også på Hamar.

Om å bli mann

Forestillingen er basert på første halvdel av den første boka i Jon Michelets serie om krigsseilerne, og det er dramatisert av mannen til teatersjef Janne Langaas, Mathias Calmeyer. Forfatteren av bøkene, Jon Michelet, har tidligere sagt til Hamar Arbeiderblad at han synes det er stas at historien tas til teatret.

«Dette er historien om førstereisgutten fra Østerdalen. Om det å bli mann. Sjømann. Skogsmatros. Krigen får andre fortelle om en annen gang», er en del av presentasjonen i denne forestillingen.

Vi møter «Halvor» fra Rena, vi er på trettitallet, han vil ut – og han skal bli mann. «Halvor» spilles av Espen Mauno, født i Hammerfest, oppvokst i Tromsø, og etter hvert med god rutine fra regionteatrene.

– Det er enkelt å identifisere seg med «Halvor» i hans ønske om å komme seg ut i verden, om å komme seg vekk, og dette med å oppleve ting for første gang, dette med å komme til et annet land for første gang, og dette med damer, sier Espen Mauno.

15 roller

Han spiller sammen med veteranen John Nyutstumo, og John skal spille til sammen 15 roller!

– Er det norgesrekord? 15 roller på en time og 15 minutter?

– He-he, det er det nok ikke. Men for meg er det personlig rekord på teater, selv om jeg i Tramteatret var vant til å spille mange roller i en forestilling, sier John.

Han liker manus, og har stor tro på forestillingen. Og på godt besøk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke