23. aug
RETURN: Spilte lørdag formiddag på Sweden Rock i Sölvesborg.foto: Roy Rindal
 
Allsang med Return
Når 25.000 mennesker eller deromkring stemmer i med allsang med Return på Sweden Rock, da er livet godt å leve for fire karer fra Stange.

Publisert: 11.jun.2012 06:26
Oppdatert: -

- Vi kan vel si det var litt over gjennomsnittlig god stemning i garderoben etterpå, sier Tore Larsen, og er klar over at det han sier er en ekstrem underdrivelse.

For å få spille med noen av verdens største rockeband på Sweden Rock i Sölvesborg har lenge vært noe Return har drømt om. Men først i år ble de invitert, til storscenen lørdag klokka 13.30, i selskap med storheter som Bad Company, Lynyrd Skynyrd og Mötley Crüe.

Hvor mange som overvar konserten er det ingen som har tall på, selv om det antydes rundt 25.000.

- Det er umulig å tippe, sier Tore Larsen.

- Men det var bare helt rått. Vi har vært oppe i både 10.000 og 20.000 før. Men vi har aldri vært med på noe i dette formatet.
Og det beste av alt var at publikum kunne de gamle Return-låtene omtrent alle sammen.

- Det er nesten så en kan ane hva en ut-av-kroppen-opplevelse er for noe, sier Tore Larsen.

Hjemme igjen
Søndag ettermiddag var de hjemme igjen i Stange, vel vitende om at de hadde vært med på noe de aldri har opplevd før, og kanskje ikke vil oppleve igjen.

- Det er alltid et spørsmål om hvordan en så stor publikumsmasse vil respondere på det du gjør, sier Tore.

- For det er klart at alle er der ikke for å høre på akkurat deg. Så du blir litt som en idrettsutøver, og er klar til å gjøre alt du kan for å gi flest mulig det de er kommet for.

Og det gjorde de.

Det meste ved Sweden Rock er digert, og det er scenen også.

- Den er omtrent som kornsiloen på Stange, sier Tore Larsen.

- Å spille fra en slik scene er nærmest en egen gren. Intimt kan det i hvert fall ikke kalles. For det første står du to-tre meter over publikum. Og det er veldig mange meter fram til folk på første rad. Men det var helt herlig likevel.

Sommerturné
Og nå er det resten av sommerens oppgaver som venter Return. Blant dem er flere festivaler som kan trekke opp til 7.000-8.000. Men sammenlignet med Sweden Rock, blir det likevel atskillig mindre.

Og 18. august spiller de heme, på Festplassen i Vallset. Det anes allerede tidenes publikumsrekord.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke