23. aug
Skambankt: Fra venstre: Jonny Engelsvold, Hans Egil Abelsnes Løe, frontfigur Terje Winterstø Røthing, Tollak Friestad og Børge Sageng Henriksen.
 
Alltid innom Hamar
– Vi pleier alltid å stikke innom Hamar når vi er på turné, sier Terje Winterstø Røthing i Skambankt. Lørdag kommer de tilbake.

Publisert: 14.mar.2018 16:43
Oppdatert: 14.mar.2018 16:45

Denne gangen dukker de opp med sitt nye album «Horisonten brenner» i reiseveska. Espen Røhne i bookingselskapet Venues forteller at det så langt er solgt om lag halvparten av billettene på Gregers, og at han regner med rundt 250 solgte. I tillegg gjør Skambankt en mini-mini konsert på Musikkverket tidigere på kvelden.

Turneen startet 9. februar, og byr på ikke mindre enn 18 konserter i løpet av seks uker. Når Hamar-konserten på Gregers er over, gjenstår bare et sveip oppom Nord-Norge, før det er over for denne gang.

«Vi gleder oss noe så sinnssykt til å komme ut og spille igjen», uttalte de før turnéstart. «Etter tre år med studiobygging, låtskriving og innspilling, kan vi ikke uttrykke sterkt nok hvor mye vi ser fram til å komme i gang med det beste vi vet, nemlig konserter.»

– Alt er artig til sin tid, både å dra på turné og gå i studio, sier Terje Winterstø Røthing nå.

– Når vi er ferdig i studio, gleder vi oss til å dra på turné. Og omvendt.

Overdøver

«Energisk og utadvendt». Slik karakteriserer Terje Winterstø Røthing musikken til Skambankt. Selv mener han at skal folk få fullt utbytte av musikken, må de høre den live.

– Vi har i hvert fall aldri blitt plaget med at folk snakker på konsertene, sier han. – De som måtte prøve på det, blir raskt overdøvet.

Trøkk og uro

Skambankt blir da også gjerne karakterisert som et «kompromissløst» hardrockband.

«Med godt driv, sinne og kraft, trer Skambankt inn i rommet med sitt nye album», skrev anmelder David William Øynes om «Horisonten brenner» i HA.

«Tøffingene fra Jæren har disket opp med trøkk og takt. Bandet opererer med tunge gitarer, hamrende trommer og en løpende bass fra start til slutt. Det er vanskelig å ikke bli revet med når hardrock og pønk knyttes sammen, til en mur av trøkk og uro.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke