24. aug
Forfatterdebutant: Jeannette Platou er kjent for mange på Hedmarken fra blant annet «Sommeråpent» med Skibladner.
 
Alltid tilbake til Helgøya
Jeannette Platou jobber som journalist og programleder i NRK, og mange kjenner henne fra både «Sommeråpent», kulturprogrammet «Safari» og «Brennpunkt». Nå bokdebuterer hun med barnebok.

Publisert: 19.nov.2018 17:39
Oppdatert: 19.nov.2018 17:39

I helga er det julemarked på Hovinsholm på Helgøya. Der skal Jeannette Platou ha fortellerstund for unger. For hun har selv slekt fra Helgøya, og har hus der.

– I oppveksten bodde vi mye rundt omkring i utlandet, sier hun. – Men Helgøya har alltid vært der, og dit har jeg alltid dratt tilbake. For jeg har alltid følt en sterk tilhørighet dit.

skrev for ungene

Selv har hun tre barn, på 13, 10 og 6 år. Og de har alle del i at boka «Pingis og drømmedagen» ble til.

– Alle i familien har bidratt og føler en stor stolthet ved det, sier hun.

– Jeg er oppvokst med foreldre som diktet opp godnatthistorier, og jeg har videreført det til mine egne barn,

– Historien om pingvinen som elsker is, er nok det eventyret barna og jeg har kost oss mest med, sier hun.

– Det er noe med å la fantasien boble sammen.

– Som mor i butikken blir man alltid så utålmodig når barna ikke klarer å velge. Men når vi ligger sammen i sengen og koser oss med dette eventyret, har vi all ro i verden til å ombestemme oss igjen og igjen.

Hun vokste også opp med sommerjobb i en iskrembutikk, forteller hun. Der testet hun idéen om at bare hun spiste nok is, ville hun kanskje gå lei. Men slik gikk det ikke.

bare glad

Selv opplever hun bildeboka «Pingis og drømmedagen» som en glad bok, med lette, fargerike illustrasjoner av Victoria Berge Løvenskiold.

– Barn møter så mye nytt de må takle. Derfor er det så fint å kunne ha en trygg stund sammen, da en bare kan fråtse i fantasi, sier hun.

Pingvinen Pingis elsker is, og ber om iskrem hver eneste dag. Da får mamma en idé; en mandag får Pingis lov til å spise så mye is han bare vil. Men da må ha spise bare det, og ingenting annet.

Slik er utgangspunktet for handlingen. Men boka skal vise seg å være mindre moralsk enn den først kan virke som.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke