20. aug
Human tsunami: Kate Pendry klarer ikke å holde tårene tilbake når hun beretter om dagene i Washington. «Jeg har vitnet, og dere må fortelle videre». Manuset ble skrevet på veg hjem.
 
Alvor og forundring
En oversliten og tydelig beveget Kate Pendry avsluttet Monofon med et dramatisk innlegg om Trumps innsettelse som president.

Publisert: 22.jan.2017 22:16
Oppdatert: 22.jan.2017 22:25

– Det er verre enn dere kan forestille dere. Jeg har ikke sovet på tre dager, og magen er ødelagt. Verden er definitivt forandret, dette er historie!

Slik startet Pendry sin monolog om sitt møte med amerikanere med de røde capsene, som er fulle av hat. Hun prøver å forstå, men samtalene gjør henne redd.

– Denne gale kongen, et barn ved makten. Det er ingen poesi og ingen musikk i denne mannen, sier hun.

Pendry viste mange følelser, og tok til tårer flere ganger. Monologen er starten på en dokumentar, som skal ferdigstilles etter hvert. Hennes bidrag rørte tydelig ved tilhørere, og flere forlot salen med tårer og redsel i øynene.

Det var et alvorlig bidrag til en festival som ellers var en salig blanding av latter, poesi, tullball, musikk, dans og debatt.

Skal gjentas

Monofon vist seg i høyeste grad å være en levedyktig festival.

– Det har gått over all forventning. Vi har tydeligvis truffet en form som passer til huset, sier Johanne Margrethe Kippersund Nesdal.

– Jeg visste nok egentlig ikke at monologen kunne være så spennende. Med kun én person på scenen ble forbindelsen mellom utøver og publikum så bra, særlig i de intime salene her på Hamar Teater. Vi kommer til å ta dette videre, for både publikum og utøvere ble inspirerte, sier hun.

fulle saler

– Det har vært et lavterskeltilbud med stor bredde. Vi har sett en del nye publikummere denne gangen. Jeg tror at mange er nysgjerrig på teateret. De har latt seg lokke og blitt enda mer nysgjerrige underveis, slik at vi fikk fulle saler på nesten alle forestillingenen.

Festivalen tilbød både kjente utøvere og nye unge som har spilt på barne- og ungdomsteateret før.

– De ønsker å komme tilbake for å spille sine egne forestillinger. Det er jo veldig stas, sier Kippersund Nesdal.

Hun nevner spesielt laboratoriet, hvor utøvere kunne vise korte glimt av ny konsepter. Med samtidsdans ved Anne Oortwijn og nyskreven trombonemusikk ved Bjørn Sverre Kristensen ble monologbegrepet utvidet, til både inspirasjon og forundring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke