18. aug
VINNEREN: Amalie Kongssund Myklebust (19) fra Oslo sang Händels Lascia ch'io pianga så overbevisende av h-a.no sine lesere stemte henne fram til vinner av publikumsprisen. Premien er at hun får synge under den klassiske julekonserten i Vang kirke. Amalie
 
Amalie vant publikumsprisen
Toneheim-eleven Amalie Kongssund Myklebust (19) er vinner av den klassiske julekonsertens publikumspris. Premien: Tre fullsatte konserter - og kanskje havner hun på tv i 28 land.

Publisert: 21.nov.2011 11:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Dette er en ære, det er det virkelig, sier Amalie Kongssund Myklebust.
Avstemningen har foregått på h-a.no og Amalie fikk 45 prosent av stemmene i konkurranse med Maren Myrvold og Pernille Hvalby.

- Hva!? Fikk jeg virkelig så mange av stemmene? Da må jeg bare takke alle som stemte på meg,
sier Amalie.

Til sammen 2.363 har vært inne og sett de tre videoene av kandidatene. Amalie sier hun ikke hadde organisert noen stemmesanking, men regner med at familie og venner har vært rause med stemmene.

Haakon Samuelsen som arrangerer den klassiske julekonserten sammen med søsteren Mari Silje, synes det var hyggelig at Amalie stakk av med publikumsprisen.

- Hun var en helt soleklar kandidat til prisen, sier Samuelsen.

Samuelsen-søsknenes klassiske julekonsert i Vang kirke har vært en årlig hendelse siden 2004. Dette er fjerde året julekonserten skal sendes på NRK. I fjor ble konserten sendt over store deler av USA, og i år skal den etter planen distribueres til 28 land.
Om Amalie blir en del av innholdet i tv-produksjonen, gjenstår å se. Hun gleder seg uansett til å synge under to konserter i Vang kirke 2. og 3. desember. I tillegg skal hun bidra under konserten med Ringsaker kulturskole 1. desember.

Hamarjenta Maren Myrvold (26) gikk tidligere i høst til topps på Vang Julekonsert sin audition om å få delta i julekonserten. I fjor var det Siri Kval Ødegård som ble valgt ut etter tilsvarende audition. Nytt av året er publikumsprisen, hvor altså h-a.no sine lesere fikk bestemme hvem som skulle vinne, vel og merke etter at juryen hadde plukket ut kandidatene.

For Amalie, som har tenkt å satse på et liv som sanger, gir prisen en unik sjanse til å vise seg fram i inn- og utland.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke