24. aug
Populære: Amb-søsknenes sommershow-turné, her på Domkirkeodden i Hamar, er snart ferdig for denne gang. På torsdag, fredag og lørdag avsluttes den på Tingnes, der det hele startet. Fra venstre står Andreas, Kristiane, Ragnhild og Karoline Amb.Foto: Christian E. Bergheim
 
Ambisiøse søsken
Årets storsatsing kunne vært spikeren i kista for søsknene Amb, men sommershowet belønnes med et lojalt og voksende publikum. Nå runder de av turneen på hjemmebane med fulle hus.

Publisert: 12.jul.2017 20:33
Oppdatert: 13.jul.2017 06:43

Sommershowet til Karoline Amb og søsknene har vokst seg større for hvert år, men Amb sier hun ennå har til gode å tjene penger på tradisjonen.

– Regnskapsføreren min drar seg litt i håret av dette. Det er nok ikke det lureste man kan gjøre. Men han blander seg ikke oppi, så lenge firmaet går i pluss. Men jeg ser selv at sommershowene utgjør 80 prosent av årets arbeidsinnsats, og tre prosent av lønna, sier Karoline.

Årets sommershow har et budsjett på 1,5 millioner, og Amb følte kniven på strupen da billettsalget under Elton John-fredagen kollapset fullstendig. Men hun har ingen sure miner.

– Den helga var dårlig, men det var ingen krise. Jeg synes vi skal være fornøyd, selv om vi definitivt merka at Elton var der. Produksjonen sto på scenen og kostet penger uansett, og de 170 publikummerne i teltet hadde en fin kveld, sier Karoline, som likevel fikk en vekker for hvor stort apparat de hadde svingt i gang.

– Ja, herregud! Det er ganske friskt satset i år. Vi vet ennå ikke hvordan vi ender opp med billettene, sier Karoline.

– Beste showet til nå

En knallgod åpningshelg på Hamar, og et like godt billettsalg på turnéavslutningen på Tingnes denne helgen, dytter dog prosjektet over på plussiden.

– Jeg er veldig godt fornøyd med innholdet. Dette er helt klart det beste showet vi har laget. Vi har fått masse skryt, og det er ingenting å være misfornøyd med. Man skal ikke tenke at man skal selge hvert eneste sete tilgjengelig, sier Karoline.

– Jeg synes det er fryktelig morsomt, for min egen, egoistiske del, med «Sangen vår» fra albumet mitt som kommer i høst. Ellers synes jeg at nummeret «Hello» fra musikalen Book Of Mormons, som i vår forestilling handler om å gå i korps og selge støttemedlemskap, er kult å gjøre. Jeg tror nok at flere ler av underbuksehumoren til Andreas enn «Hello», men for min egen del er det mer morsomt å lage dette sammensatte nummeret. Som en storesøster i en søskenflokk på fire er jeg også veldig stolt av mine søsken, og hva de får til. Når jeg hører salen skrike og le av Andreas parodier er det fryktelig morsomt.

– Inspirert til å satse mer

Arbeidet Amb og søsknene har lagt ned, både på sommershow og juleshow, har ikke gått ubemerket hen her i distriktet. Det har heller ikke showene og konsertene Karoline har gjort uten søskenflokken. Ifølge henne var nominasjonen til årets Mesterborger godt for selvtilliten.

– Det er morsomt å kunne gjøre dette, og føle at man har folket i ryggen. Man blir inspirert til å satse videre når det er åpenbart at folk synes dette er positiv. Vi kan alltids ønske oss stappfulle saler hver kveld, men man skal være forsiktig med å surve over det. Folk er veldig flinke til å møte opp og bli med på det som skjer, sier Karoline, som for øvrig tapte Mesterborger-kåringen til Ole Robert Holmen, trenerildsjel i Yngres avdeling i Storhamar Hockey.

– Det er morsomt å lage en til to forestillinger i året av forskjellig karakter. Det er det firmaet mitt gjør. Det er ikke det jeg tjener mest penger på, men er det som er kulest og mest utviklende å gjøre. Planen har hele tiden vært å lage kulturproduksjoner, og så går det litt etter humøret og interessen hva det blir, sier Karoline, som i høst skal fokusere mer på solokarrieren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke