19. aug
Mjøsamericana: Lars Linkas, Trond Svendsen og Hege Øversveen kom med et godt dryss countryballader under den fullsatte konserten på Bakeriet i Brumunddal.FOTO: DAVID WILLIAM ØYNES
 
Americana-aften med countryballader
Det ble mye godt gitarspill og countrysang på Bakeriet i Brumunddal, da tre musikere «hoppa av godstoget» og fant nerven i salen.

Publisert: 05.okt.2018 07:50
Oppdatert: 05.okt.2018 07:50

Nesten 25 minutter rockesene smøg Hege Øversveen, Trond Svendsen og gitarist Lars Linkas seg mellom stolene og fram på scenen, til applaus fra publikum. Så måtte bare «stemmeretten» benyttes på gitarene der oppe, før kveldens trio kunne dælje løs på en americana-kveld fullspekka med countryballader og viser.

Trollbundet fra starten av

Publikum inne på Bakeriet i Brumunddal, hadde ørene på stilker fra første sang. Det ble fort knyst, med all oppmerksomhet rettet mot musikerne.

Og det låt vakkert fra starten av, i det særdeles intime lokalet. Publikum virket trollbundet tidlig.

Veksler på hver fot

Trond Svendsen og Hege Øversveen er begge artister fra rundt dammen, her. Det var altså «Mjøsamericana» på bakeriet, og jeg synes løsningen på kveldens eskapader var riktig god.

De to låtskriverne sang noen sanger sammen, rygg til rygg – eller så bytta de mye på å spille hver sin låt. Den som ikke spilte, tok enkelt og greit å trakk seg litt bakover, men aldri uten deltakelse. Øversveen og Svendsen koret i hverandres refrenger, og spilte gjerne gitar på hverandres sanger også. Svendsen var heller ikke vond å be når det gjaldt å dra en snutt på munnspillet. Slik veksla americana-aftenen på hver fot – Øversveen og Svendsen – imens Lars Linkas krydra og pynta på det hele med fagert gitarspill.

Godt framførte ballader

De to låtskriverne spilte et knippe låter fra både nye og gamle utgivelser. Svendsen spilte låter som «Love Like This» og «No Tattoos Please» fra albumet Palomino Motel – sistnevnte låt ga gåsehud. Han spilte også et dryss nye låter fra den kommende skiva.

Hege Øversveen framførte for eksempel «Heartland rock» og «Goodbye Yellow Roses» fra albumet med samme tittel som sistnevnte låt. Musikerne fikk til god dynamikk med variert gitarspill og stemmebruk, som ga konserten ulikt landskap. Gitarist Linkas dyttet også det hele i enten sartere eller tøffere retning, alt ettersom hva uttrykket trengte.

På siste låt tok et om sider mer engasjert – men hele tiden lyttende – publikum beina fatt. Hege Øversveen, Trond Svendsen og Lars Linkas fant nerven i en americana-aften med countryballader på intim scene. Vel blåst.

TERNINGKAST: 5

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke