24. aug
 
Anders er «Hoggeren»
Gard (39) prøvde å rømme fra bygda, men fikset ikke livet i byen, flytter tilbake – og blir innhentet av egen fortid. Anders Baasmo Christiansen er «Hoggeren». Det er kinopremière 31. mars.

Publisert: 13.jan.2017 20:11
Oppdatert: 13.jan.2017 20:30

Filmen ble presentert denne uka, som en del av Norsk Filminstitutts vårmeny.

– Jeg fikk ikke vært til stede selv, men hørte at folk lo så de skreik av det lille klippet som ble vist, sier Anders Baasmo Christiansen.

– De som var til stede ble i alle fall nysgjerrig på filmen.

Han er nettopp ferdig med et år hvor han hadde sentrale roller i de tre filmene som solgte best på norske kinoer i 2016. Denne gang handler det om en langt smalere film, langt fra en såkalt «blockbuster».

Allsidig

Regissør er kunstneren Jorunn Myklebust Syversen. Hun tok selv kontakt med Anders, som leste manuset – og han likte prosjektet.

– Det var egentlig tenkt som en novellefilm, men ble etter hvert til en spillefilm, forteller Anders.

Innspillingen var på to uker i Hallingdal. Med to profesjonelle skuespillere, Anders Baasmo Christiansen og Benjamin Helstad, støttet av amatører. Skuespilleren fra Hamar forteller at han måtte jobbe mer med improvisasjon.

– Hva er grunnen til at du også stiller på slike prosjekter?

– Som sagt, så likte jeg prosjektet – og her handler det også om å kunne jobbe allsidig som skuespiller. Ikke gå seg fast i vante mønster.

Elsket jobben

Det er allerede store forventninger til «Hoggeren», en av Norsk Filminstitutts (NFI) konsulenter har skrevet at «Hoggeren» vil bli en unik kino- og festivalfilm.

- Jeg har ikke sett filmen selv, men snakket senest torsdag med en konsulent i NFI som mente dette ble svært bra.

– Likte du jobben?

– Jeg elsket det.

Regissør Jorunn Mykleset Syversen har selv uttalt: – Det har vært en gave å jobbe med Anders. Han er proff, gir mye under innspilling og har en suveren evne til å gå inn i prosjektet, karakteren og i samspillet med de andre aktørene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke