22. aug
Prisvinner: Komponist Anders Torgunrud Røshol ble den 12. vinneren av Henning Børresen Talentpris.
 
Anders vant talentpris på hjemmebane
Den lovende komponiststudenten Anders Torgunrud Røshol (25) mottok lørdag Henning Børresens talentpris under den 50. utgaven av «Triolen».

Publisert: 16.nov.2013 19:17
Oppdatert: -

Lørdag ble «Triolen» arrangert for 50. gang, og med en meget begivenhetsrikt program ble det en feiring som virkelig var verdig anledningen.

I sentrum av denne feiringen kom komponist Anders Torgunrud Røshol (25) som kunne ta med seg Henning Børresen talentpris og 25 000 kroner hjem.

Stolt prisvinner

Prisen ble for første gang delt ut i 2002, og fondet har nå delt ut over 300 000 kroner til Hamars lovende talenter. Styret mottok seks verdige søknader, med det var altså Anders Torgunrud Røshol som enstemmig ble valgt ut som årets vinner.

Røshol har en fortid som medlem i Hamar Ungdomskorps, og han vært med på mange Trioler som klarinettist.

- Dette var stort. Jeg har vært med på noen Trioler oppi gjennom årene, og jeg har sett mange dyktige folk vinne den samme prisen, sier han og innrømmer at det alltid har vært en liten komponist i han.

- Det hendte at jeg spilte andre ting enn det som sto på notene, forteller han lattermildt.

Vil vende tilbake

Røshol kommer til å bruke pengene til ytterligere utvikling i hans komponistvirke.

- Det er ikke akkurat lønnsomt å være en komponist i startfasen, så disse pengene kommer godt med. Jeg kommer blant annet til å investere i nye partiturer, sier Røshol som takket for prisen ved å spille et av sine egne stykker.

Nå planlegger han videre komponiststudier i Tyskland, og håper at han en dag kan arrangere en konsert med egne stykker i Hamar.

- Det var spesielt å komme tilbake til Hamar og Triolen. Jeg reiste på en måte vekk som musiker og kom tilbake som komponist, og jeg har en liten drøm om at jeg en dag kan vise fram musikken min venner og familie hjemme i Hamar, sier Røshol.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke