23. aug
 
Andre Monofon-aften
Monofonfestivalens andre aften var godt besøkt, med variert program og glade gjester på teateret.

Publisert: 25.jan.2019 21:11
Oppdatert: 25.jan.2019 21:18

Fredag kveld var det Monofonfestival igjen. Den andre dagen på Hamars egen monologfestival startet igjen med 3.-klassemonologer fra dramagjengen på STAVIS, før Magnus Nordbekks «Etter døden-boken» og Teater Innlandets «Solveigs 2. sang» tok grep om fredagskvelden.

Interesser på Monofon

– Jeg måtte være her siden dette tross alt er en del av utdanningen min, smiler Mari Qviller i russebukse og tillagd gravid mage – hennes monologkostyme.

– Heldigvis er det helt strålende å få være med på Monofon, fortsetter Qviller (18), som går i 3.-klasse på dramalinja.

– Jeg er her fordi mine venner er her – og det er her det skjer, sier Else Marie Brobakken (16), som var på «Etter døden-boken» i går, skal høre monologer fredag, og vil få med seg Nora Aschims «Fra en annen virkelighet» på lørdag.

– Er Monofon-programmet interessant for ungdommen?

– Ja, jeg synes det. I alle fall for den gjengen jeg henger med, som er interessert i teater, monologer og poesi, sier Brobakken og henviser til sine venner på teateret.

Kvalitet og stemning

Knut Kippersund Nesdal var blant de minglende ved baren på Hamar teater. Han hadde nettopp sett «Etter døden-boken».

– Det var veldig imponerende. Jeg blir helt slått i bakken over hvor flinke folk er, sier han.

– Også er det sykt kult at dette er en arena hvor både unge og eldre kan møtes, sier Knut Kippersund Nesdal, som selv skal opptre med solokonsert på lørdag.

Det var som vanlig ikke langt mellom Kippersundene på Hamar teater. Monofon-sjefen Johanne Margrethe Kippersund Nesdal fartet rundt på festivalen, men hadde tid til en prat med HA.

– Folk strømmer på. Det var godt besøk i går, mange billetter solgt for kvelden nå og mange billetter solgt til i morgen, forteller Kippersund.

– Vi har rett – og slett godt med besøk og veldig god festivalstemning, sier festivalsjefen, før det ble flere monologer samt folkemusikk med Margrete Nordmoen, spilling og lyrikk med «Feenix Foundation» og jonas Jeremiassen Tomter, «Madame De La Menopaux» fra Sverige - og festivalkro.

Forventningsfulle

– Det er en salig blanding av helt forskjellige ting her og folk som utfordrere seg selv på scena, sier Ivar Sander.

– Vi skal se så mye vi rekker, forteller Irmelin Sander, som også gjerne vil få med seg Kate Pendry på lørdag.

Det var altså mange fornøyde og forventningsfulle Monofon-publikummere på teateret fredag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke