23. aug
KONSENTRERT: Andrea Hommelstad Os (22) fra Hamar er i gang med å frakte et egg fra toppen av én flaske, til toppen av en annen flaske. Eneste hjelpemiddel er en hyssing.FOTO: TV2
 
Andrea i TV-show
Andrea Hommelstad Os (22) fra Hamar har boltret seg med merkelige utfordringer hos TV2, med mål om å vinne én million. Lørdag kveld er hun med i premiéren av Vinn på minuttet.

Publisert: 18.mar.2011 07:06
Oppdatert: -

Andrea Hommelstad Os (22) fra Hamar har boltret seg med merkelige utfordringer hos TV2, med mål om å vinne én million. Lørdag kveld er hun med i premiéren av Vinn på minuttet.
Lørdag blir første program med gameshowet Vinn på minuttet sendt på TV2. Andrea Hommelstad Os er første deltaker i ilden.
- Uff, jeg gruer meg til å se meg selv på tv, ler hun når vi ringer for å høre hvordan det var å være med på TV2s rariteter.
En ting er i alle fall sikkert: Utfordringene hun fikk i studio var kjempemorsomme. I alt har TV2 laget en oversikt på hjemmesidene sine over rundt 70 forskjellige oppgaver. «Kaviarskiva» og «fyrstikknapping» er to av dem. Førstnevnte går ut på at deltakeren skal sprette pingpongballer, med mål om at de skal feste seg på tre utplasserte brødskiver med kaviar.
- Dette er et utrolig morsomt konsept. De tar hverdagslige ting ut av sammenheng, og lager helt bisarre oppvare. En oppgave er at du har en fiskestang med en lampeskjerm, og skal prøve å få lampeskjermen på hodet, forteller Andrea Hommelstad Os.
Navnet Vinn på minuttet, eller Minute to win it, som det svensk-amerikanske konseptet opprinnelig heter, har programmet fått fordi deltakerne får ett minutt på å løse hver utfordring.
Opptakene med Andrea er unnagjort, men hvordan det gikk, sier hun ikke et pip om. På toppen av premiestigen glitrer én million kroner, men for å nå dit, må ti oppgaver løses. Rent premiemessig er spillet lagt opp som Vil du bli millionær?, med garantisummer undervegs, men bortsett fra akkurat dét, er forvekslingsfaren svært liten. Utfordringene er fysiske, de tester konsentrasjon, reaksjon, presisjon og koordinasjon. For deltakerne gjelder det ikke å ta seg selv så høytidelig.

Andrea hadde sett den svenske og den amerikanske utgaven, og meldte seg på fordi det så morsomt ut. Det samme gjorde rundt tusen andre, og 22-åringen ble plukket ut som én av i alt 24 deltakere.
- Jeg er leken, og synes det er kjempegøy å være med på sånne ting. I studio var stemningen god. Folk lo og koste seg. Det blir spennende å se mottakelsen av programmet, sier Andrea.
Og selv om det skulle vise seg at hun endte opp med en pengepremie for innsatsen, er ikke egentlig den det viktigste.
- Pengene vil være ren bonus for å ha gjort mange tullete øvelser.
Murat Motevalli (22) er også med som deltaker i debutprogrammet. Programleder er Carsten Skjelbreid.
Minute to win it er blitt sendt i 28 land. På YouTube ligger klipp som viser hva slags utfordringer deltakere er blitt utsatt for. Mange av øvelsene er ting folk fint kan få til hjemme i sin egen stue, og kanskje kan «blyantsprett» og «banangolf» blir riktig artige som selskapsleker rundt i de tusen hjem?
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke