25. aug
 
Ane Brun løftet taket
Ane Brun begeistret og sørget for et herlig festivalklimaks da hun gikk på scenen i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 07.mai.2016 21:31
Oppdatert: 07.mai.2016 21:34

- Dette var rett og slett en nytelse, mener Wenche-Britt Hagabakken. Hun og konsertkavaler Per Skarderud var blant mange som lot seg imponere av lørdagens forestilling i Kirsten Flagstad-salen.

- Jeg er egentlig ikke i form til å dra ut på konsert, men jeg er ekstremt begeistret for Ane Brun. Hun appellerer til meg i så stor grad at jeg gjerne kunne hinket hit på ett bein for å høre henne spille, smiler Hagabakken. Ekteparet forteller samtidig at de har fulgt Ane Brun tett gjennom mange år.

- Vi så henne for første gang på Romsdalsmuseet i Molde. Da sto hun alene på scenen med gitaren og sang sine aller første låter, og allerede da var jeg helt solgt, sier Hagabakken, som tror at nevnte konsert fant sted kort tid etter artistens albumdebut.

- Det har vært spennende å følge henne. Hun har vært i en voldsom utvikling hele vegen, og det beviste hun også her i Hamar.  Det Ane Brun leverte i dag var av skyhøy kvalitet i alle ledd. Jeg mener at hun nå er på et internasjonalt nivå, mener Hagabakken.

Ane Brun har vunnet Spellemannsprisen tre ganger: To priser i klassen "beste kvinnelige artist", og én pris for "årets hit". Debutalbumet "Spending Time With Morgan" høstet gode tilbakemeldinger etter utgivelsen i 2003, og siden den tid har pilen pekt rett oppover for artisten som i dag er bosatt i Stockholm. Hun fulgte opp suksessen med albumet "A Temporary Dive" tett etterfulgt av "Duets" i 2005. Artistens siste album "When I'm Free" ble gitt til strålende kritikk i 2015.

Lørdagens konsert ble arrangert i samarbeid mellom Hamar kommune og AnJazz, og mange hadde nok pekt seg ut lørdagens konsert med Ane Brun som et av de virkelig store høydepunktene under AnJazz 2016. Den norske sangeren og låtskriveren er blant landets mest ettertraktede artister, og Kirsten Flagstad-salen var stappet med folk da hun gikk på scenen. 485 solgte billetter betyr at fattige 15 seter sto ubesatt under konserten. 

- Tusen takk. Det er veldig hyggelig å være her i Hamar. Vi skal spille veldig mange låter for dere i kveld, og jeg kommer ikke til å kaste bort tida på å prate, smilte Ane Brun til stor applaus fra de frammøtte.

Låten kom nemlig som perler på en snor i løpet av den nesten to timer lange konserten, og Brun ga publikum minimalt med rom for pustepauser. Store deler av programmet var naturlig nok sterkt preget av låter fra Bruns nyeste album "When I'm Free", men publikum fikk også høre en god miks av sanger fra henne tidligere album. 

Se bilder fra lørdagens konsert øverst i saken. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke