19. aug
Kommer til Anjazz: Ane Brun, her under konserten på Romsdalsmuseet Moldejazz 2012, kommer til Hamar lørdag 7. mai.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Ane Brun kommer til Anjazz
Anjazz har vært på økonomisk frierferd hos Hamar kommune, og kan nå presentere Ane Brun som headliner på årets jazzfestival.

Publisert: 09.mar.2016 14:12
Oppdatert: 09.mar.2016 15:26

I dag kunne Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune, Terje Gloppen, daglig leder i Hamar kulturhus og Anjazz-sjef Anja Katrine Tomter endelig røpe hvem som blir den siste headlineren på årets Anjazz-festival.

- Ane Brun er et navn vi har jobbet i 10 år med å få til Anjazz, sier Tomter.

Konserten blir i Kirsten Flagstads sal lørdag 7. mai. 

- Hun er en svært lite tilgjengelig artist for Norge. I år skal hun på Anjazz, Øyafestivalen og Moldejazz. Jeg følger at det betyr at Anjazz-festivalen har blitt løftet opp i den øvre divisjonen. Bare det at Ane Brun sier ja til oss føler jeg er veldig bra, og stort, sier Tomter.

Ane Brun ble kåret til beste kvinnelige artist på Spellemannprisen 2005 for albumet A Temporary Dive, og vant også klassen "årets hit" samme år for duetten «Lift Me» med Madrugada. For samme album vant hun klassen pop under Alarmprisen 2006. I 2009 ble hun tildelt Gammleng-prisen i klassen viser. Hun er i tillegg blitt nominert som beste norske aktør på European MTV Music Awards 2005, tidenes beste norske sanger på NRK og beste svenske kvinnelige popartist for Grammies. Under Spellemannprisen 2011 fikk ble hun for andre gang kåret til årets kvinnelige artist, denne gang for albumet It All Starts with One.

Samarbeid med Hamar kommune

Konserten er et samarbeid mellom Hamar kulturhus, Hamar kommune og Anjazz.

-  Den siste headlineren er en headliner vi har lett lenge etter, fordi vi vil ha en artist som favner bredt, sier Tomter.

-  Og den ene artisten etter den andre røk, mange av dem internasjonale, fordi de lå i en- til tomillionersklassen. Og det går ikke. 

-  Der er rett og slett som Anja sier: Det er noen grensesnitt for hva man kan få til innenfor de ulike segmentene; hva kulturhuset kan klare å skaffe av artister, og hva Anjazz kan klare å skaffe, sier Midtlien.

- Også klarer man å gjøre akkurat de kneppene over hvis man går inn og ser på det litt sammen, for da har man en litt annen rykkdekning, og litt andre arenaer å spille på. Så vi var veldig positive til å inngå et samarbeid for å senke den terskelen, slik at man faktisk klarer å gjennomføre det, sier Midtlien. 

>- Det blir utsolgt

Det legges ut snaut 900 billetter til konserten, hvorav 170 blir sitteplasser oppe i amfiet.  

- Det er utrolig spennende å se hvordan responsen blir, men vi har en viss forventning, sier Midtlien.

- Vi har foreløpig ganske lave skuldre. Vi tenker at det blir utsolgt, sier Tomter. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke