18. aug
 
AnJazz er i gang
Med årets yngste utøvere ble Hamars jazzfestival AnJazz dratt i gang onsdag formiddag.

0
Publisert: 06.mai.2015 14:09
Oppdatert: 06.mai.2015 14:47

På scenen sto Minirockers (5-6 år) fra Sagatun barnehage og jazzet opp festsalen i Hamar Teater. Deretter gikk turen inn i teatersalen, for anledningen svart som natta. For her var det trommonautene Peter Baden og Wetle Holte som inviterte et ungt publikum på tur med forestillingen «Rytmer fra verdensrommet». Og det gøyeste av alt, var at her fikk ungene selv styre spakene og laserstrålene og den slags som tilhører en ferd ut i det ytre rom, der en fremmed klode er i ferd med å komme faretruende nær.

Dermed lærte også Hamars yngste jazzpublikum at et besøk på en jazzkonsert ikke innebærer at en må sitte musestille og lytte til musikk, for jo mørkere det ble i rommet og jo mer romlyd trommonautene skapte, jo mer høylytt var reaksjonen fra salen.

Åpner med Slettahjell

De voksne må på sin side vente til torsdag kveld på at AnJazz skal åpne for alvor. Det skjer med konserten «Arven» med Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen i Hamar domkirke – som er ny AnJazz-arena. Senere på torsdagskvelden blir det italiensk i Hamar Teater da Caterina Palazzi Quartet gjester Norge for første gang.

Hovedartist

Og heretter går det slag i slag til og med lørdagen. Da inntar den amerikanske gitaristen John Scofield kulturhuset for å holde årets hovedkonsert på AnJazz.

Dette er den eneste konserten John Scofield holder i Norge i denne omgang. Det er også den eneste av årets konserter som er lagt til kulturhuset.

I fjor hadde AnJazz stor suksess med gitaristen Al di Meola i kulturhuset. I år følger AnJazz opp med enda en gitarist i verdensklasse. – Ved Al di Meola-konserten i fjor ble jeg både rørt og overrasket over å oppdage hvor mange som digger gitar på Innlandet, og tenkte at søren, da må vi få enda en av de store gitargutta i 2015, sier festivalsjef Anja Kathrine Tomter. Og så gikk hun helt til topps.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke