19. aug
HERLIG BAND: Publikum storkoste seg med GURLS: Fra venstre: Hanna Paulsberg, Rohey Taalah, Ellen Andrea Wang. Foto: David William Øynes
 
AnJazz-suksess
Det ble en suksess. Fra start til slutt. I salen. På scenen. – Ekstra morsomt er det at festivalen trekker folk i forskjellige aldre, sier festivalsjef Anja Katrine Tomter.

Publisert: 14.mai.2018 16:35
Oppdatert: 14.mai.2018 16:55

Et par tusen billetter var solgt før festivalen åpnet tirsdag 8. mai. Til sammen trakk AnJazz flere enn tre tusen.

– Det gode forhåndssalget gjorde at vi ikke trengte å gå urolig inn i festivaluka, sier Anja Katrine Tomter til Hamar Arbeiderblad.

– Det ble en suksess. Både for artistene og for publikum. Ingen tvil, sier hun.

Elektrisk i salen

Hun opplevde selv at publikum storkose seg, i den utsolgte og nærmest utsolgte Teatersalen i Hamar Teater. Og tilbakemeldingene fra artistene ga bare gode ord.

– De trives så godt med AnJazz-publikumet, og til tider var det elektrisk i salen, sier Anja Katrine Tomter.

En av anmelderne i Hamar Arbeiderblad, Paula Bjertnes, satte nedslaget slik: «Er det artistene som gjør festivalen god, eller er det atmosfæren på AnJazz som gjør artistene enda bedre? Selv med et mer kommersielt program i år klarer AnJazz å holde sitt særpreg, og artistene får fram det beste i seg.»

– Medlemmene i Lava mente de hadde gjort sin beste konsert på fire år, sier Anja Katrine Tomter.

Høydepunkt

Det hele åpnet med full sal for Ole Paus og Ketil Bjørnstad tirsdag 8. mai og nevnte Lava avsluttet årets festival sent lørdag kveld. Innimellom hadde Sting-gitaristen Dominic Miller levert «et av høydepunktene» (HAs anmelder), Ellen Andrea Wang ga publikum to andre høydepunkt, både med egen trio og ikke minst sjarmerte hun en nær fullsatt sal sammen med Hannah Paulsberg og Rohey Taalah i gruppa GURLS, Adam Douglas hadde «publikum i sin hule hånd» (HAs anmelder).

Full treff

Lørdag formiddag fyltes den tidligere kommunestyresalen i Hamar Teater opp med publikum som koste seg med suppe, mens de gledet seg til Ole Børud og Big Easy Band med «The Best of Donald Fagen». Nærmest fullt hus her også.

Nedslaget sent på kvelden satt også; med Christel Alsos – og til slutt Lava.

– Vi hadde treff på hele pakka, sier Anja Katrine Tomter.

– Når folk er nysgjerrige og kommer, selv om de ikke kjenner så god til artistene, som for eksempel til GURLS, så har vi oppnådd mye.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke