19. aug
God stemning: Med Come Shine.
 
AnJazz-suksessen fortsetter
Det var bortimot fullsatt og stemningen var høy da Come Shine avrundet torsdagskvelden av årets AnJazz.

Publisert: 10.mai.2013 00:05
Oppdatert: -
At Come Shine er tilbake på høyden etter åtte års pause, er en begivenhet i seg selv. Og så klart er AnJazz et av de stedene der vokalist Live Marie Roggen og hennes medspillere stiller opp nå som de er i gang igjen.
Roggen benyttet selv anledningen til å anbefale også andre band å holde opp i åtte år, og det er ingen tvil om at bandet er kommet sterkt tilbake etter pausen. Kanskje er de blitt enda mer spennende? For torsdagskveldens seneste AnJazz-konsert ble en herlig opplevelse der en god del velkjente standardjazzlåter har fått til dels svært freske arrangement av Erlend Skomsvoll, som sammen med Sondre Meisfjord på bass og Håkon Mjåsdet Johansen på trommer utgjør et strålende lag i samspill med Live Maria Roggen.
Og kanskje kunne en gjennom konserten ane noe så enkelt som at de trives å være tilbake i Come Shine-konseptet? Det er brushet opp siden sist, og noen av arrangementene er kraftig videreført, og som helhet er Come Shine i dag minst like spennende som i sin forrige storhetstid.
For AnJazz' del betydde konserten en ny fjør i hatten; dette er en festival som ligger tett på det som skjer, og årets utgave av Come Shine vil ganske sikkert bli stående som et av årets høydepunkt.
Men dem vil det bli flere av. På fredagsprogrammet er selvsagt Anders Baasmo Christiansen Sinatra-program det som har tiltrukket seg størst oppmerksomhet. Men det er også verdt å få med seg at fredagskvelden starter med en solokonsert med Stian Westerhus, som er årets AnJazz-artist og dukker opp i flere sammenhenger.
Fra lokalmiljøet dukker Ted Glen Extended opp, og det er utrolig viktig at AnJazz har rom også for det beste som dukker opp lokalt. Og utpå senkvelden, etter at Nils Petter Molvær Group har levert varene i Hamar Teater, settes kursen til Bibliotekbaren, der Kasper Værnes kvintett også i år sørger for nattjazzen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke