22. aug
ANJAZZ: Fra avslutningskonserten med Jon Eberson i Hamarhallen. Anja Katrine Tomter er godt fornøyd med festivalen, til tross for underskudd.Foto: Benedicte Nylund
 
AnJazz-underskudd, men ingen dramatikk
Et publikumstall på 3.000 var ikke nok til å forhindre et underskudd på rundt 250.000 på årets AnJazz.

Publisert: 01.jun.2011 07:30
Oppdatert: -

- Vi er godt fornøyd med gjennomføringen festivalen, til tross for røde tall, sier styreformann i AnJazz Gøran Kristiansen. I fjor fikk festivalen et lite overskudd.
- Underskuddet henger hovedsakelig sammen med at vi fikk litt mindre i støtte fra det offentlige enn vi hadde håpet på, sier han.
- Ikke minst hadde vi håpet på noe mer fra fylkeskommunen og Norsk Kulturråd.
- Men det er ingen dramatikk i underskuddet, forsikrer han, og regner med at de om kort tid vil ha funnet en løsning.
Men på sikt er AnJazz avhengig av økt støtte og mer langsiktige løsninger, mener både Gøran Kristiansen og Anja Katrine Tomter.
I år fikk festivalen for første gang 100.000 kroner av Norsk Kulturråd. Og de understreker at de er godt fornøyd med å være inne på lista i kulturrådet.
Men det er også nærliggende å skjele til for eksempel DølaJazz på Lillehammer, som er Innlandets andre jazzfestival, som i år fikk 450.000 av kulturrådet.
- Men for å få ut mer av Norsk Kulturråd, må også fylkeskommunen strekke seg ytterligere, påpeker Gøran Kristiansen.

Årets AnJazz framsto etter de flestes mening som en mer rendyrket jazzfestival enn tidligere. I så måte var det et noe «smalere» program som ble gjennomført denne gangen. Likevel greide festivalen å ende med en publikumsoppslutning på rundt 3000, som er det samme som både i fjor og forfjor.
- En tydelig profilering tvang seg fram, for AnJazz skal være noe helt annet enn de andre festivalene i Hamar-regionen, sier Anja.
- Og vi er kjempefornøyd med at publikumstallet holdt seg.
Best besøkt ble ikke overraskende konserten med verdensstjernen Bobby McFerrin, fulgt av konsertene med Hanne Boel og Silje Nergaard.
Anja ser heller ikke for seg at AnJazz i den nærmeste framtid skal satse på å bli større enn den er.
- Selv er jeg jo en sånn type som har store ambisjoner og høye mål. Men samtidig må vi holde oss innen en størrelse som passer byen slik den er, sier hun.
Men samtidig er de nå i ferd med å diskutere et mulig samarbeid med Trondheim Jazzfestival neste år, med tanke på å skaffe et par større artister som kan spille på begge festivalene.
Det kan bety at AnJazz neste år blir arrangert ei uke senere enn i år, men Anja regner ikke med at det vil bety noe for oppslutningen.
- Uansett holder vi motivasjonen oppe, sier Anja, selv om hun fortsatt er kjempesliten etter årets festival, som hun sier.
- Jeg har ikke kommet meg att ennå.
Men i det fjerne har hun også begynt å se fram mot 2014, da den tiende utgaven av AnJazz vil finne sted. Og da er målet å satse enda mer.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke