23. aug
KJEMPER: Datarock, store i verden, men solgte kun et femtitalls billetter i Hamar. Det ble en tøff kveld, men gutta holdt humøret oppe. Foto: Remi Laakso
 
Datarock, Festiviten: "Erfarent joggedressband søker livlig publikum"
Høstens konsertserie på nyoppstartede Festiviteten Bar & Scene går videre, og lørdag kveld var det de joggedresskledde danseløvene i Datarock sin tur til å stå på scenen i den gamle kinosalen.

Publisert: 14.okt.2018 02:52
Oppdatert: 14.okt.2018 13:28

Tross en iherdig og ytterst respektabel innsats fra bandet, nådde dessverre stemningen aldri de høydene et slikt band er designet for. Bandets største styrke som partyband blir også bandets største svakhet når publikum svikter. Disse låtene er skreddersydd for å danses og skrikes til, dernest lyttes til. På Festiviteten lørdag kveld var publikum mest innstilt på å lytte.

Nedstrippet

Konserten startet pent med en nedstrippet versjon av låta «Feathers & Wax» som etter første refreng slo ut i full blomst når resten av bandet slang seg på og bruste med fjærene. Datarock er i bunn og grunn et ganske klassisk rockeband. Her finner du en komfortabelt selvsikker gitarist og vokalist, en autoritær og skjeggete bassist, en kruttønne av en trommis og en keyboardist som ikke er fremmed for å rive av seg skoene og danse med publikum. Gjennom konserten opplevdes det ferskeste materialet som «Laugh in the Face of Darkness» og «Everything» som langt mer veltilpasset for et sittende og lyttende publikum enn dansegulvklassikere som «I used to dance with my daddy» og Grease-parafrasen «Computer Camp Love».

Bergsenser

Heldigvis kan frontmann og vokalist Fredrik Saroea lett omtales som en av klodens mest karismatiske bergensere, og det skal langt mer enn et glissent oppmøte og et par tekniske problemer til for å vippe ham av pinnen. Saroea vet også å finne en positiv vinkling på det tynt befolkede dansegulvet – her var det nemlig desto mer plass til å danse for de tapre sjelene som lot innlandsblygselen ligge igjen hjemme og slang seg med på dansetrinnet «running man». Det er ikke til å stikke under en stol at Datarock er vant til er langt ivrigere publikum enn hva de ble servert på Festiviteten lørdag kveld, men bandet formelig oste av energi og spilleglede allikevel. Dette er rett og slett imponerende.

Strategi?

Når det er sagt kan man spørre seg om det var den beste strategien at bandet fortsatte å insistere på dansing og allsang, når det ble tydeligere og tydeligere at dette overhodet ikke lå i kortene for Hamar i kveld. Ikke en gang den kriminelt allsangvennlige hiten «Fa-Fa-Fa» klarte å få full fart på strupene, og det hele falt dessverre litt igjennom når det er nettopp dette sangene er skreddersydd for.

Solgte billetter: Drøyt femti.

Terningkast: 4

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke