22. aug
 
Vil gjøre gården til en turistatraksjon - Anne flytter inn på Farmen
Anne Dillerud satser på at Farmen-effekten vil vare lenge og kan bli en attåtnæring. Hva med å overnatte i kjempehytta?

Publisert: 06.nov.2014 17:45
Oppdatert: 07.nov.2014 07:19

Fylkesmannen i Hedmark og Stange kommune er positive til at eieren av den berømte Farmen-gården får beholde alle de åtte småhusene som ble oppført på eiendommen til innspillingen av Farmen.

Gårdsarv

1. november tok Anne Dillerud over familiegården sin, etter at produksjonsselskapet for den populære realityserien var ferdig. I fjor arvet hun gården etter sin far Bjørn Dillerud, og ønsker nå å satse.

Mens det norske TV-publikumet følger det dramatiske livet på Tangen-gården uke etter uke, er kameralyset slått av på gården. Deltakerne kjemper ikke lenger på stedet og stillheten har igjen senket seg over den idylliske eiendommen. produksjonen av Farmen ble avsluttet 5. oktober. Episodene som nå vises på TV 2 blir stadig mer populære. Søndag var seertallene over en million, da førstekjempen Frank Tore ble slått ut av Finn Olav Odde.

Kurs og overnatting

For Anne, som er oppvokst i Elverum, handler det nå om å finne en framtid på Hengerud gård. I dag jobber og bor hun på Skedsmokorset, men føler ikke at det er noen stor avstand fra Stange sør til Romerike. 14 Farmen-deltakere bodde her i 10 uker, Anne kan tenke seg å bli boende hele livet.

- Jeg har ikke landet ennå med hensyn til framtida for gården, men kjendisstatusen må vi jo utnytte. Vi har så mange baller i lufta. Datteren, sønnen og jeg opplever stedet som helt fantastisk med en unik natur og stillhet. Her har jeg vært siden barndommen. Jeg holder på å flytte inn og gleder meg til å bo her, sier 48-åringen.

Det var ved en ren tilfeldighet at TV 2 fattet interesse for gården. Et over 400 år gammelt stabbur skulle pusses opp og Anne Dillerud rådførte seg med Ressurssenter for eldre landbruksbygninger. Det var herfra tipset kom og TV2, som befant seg på helt andre kanter av landet for å finne en passende Farmen-gård, ble umiddelbart interessert.

Gården fylte alle kriteriene som ble vektlagt til realityprogrammet.

Kjendissted

Anne Dillerud håper at hun kan utvikle gården til utleie, kurs og konferanser. Hva med å overnatte i hytta Farmen-Frank lå i siste natta før han skulle til kamp på tinget? Allerede i september ble det klart at Dillerud kan få overta småhusene som består av smie, bakstehus, to kjempehytter og en tømmerkoie. En brygge i tjernet, samt drivhus og potetkjeller ble også brukt av Farmen-deltakerne.

Overingeniør Ivar Uhlen sier søknaden fra Dillerud krever dispensasjon fra kommuneplanens arealdel. Fylkesmannen og fylkeskommunen skal uttale seg. Fylkesmannen er positiv.

Sett av en million

Over en million så programmet søndag. Konseptet går ut på å løse ukeoppdrag. Hver søndag er det tvekamp, og en deltaker må forlate farmen.

De 14 deltakere fra hele landet skal drive gården som den ble drevet for 100 år siden. Deltakerne må kjempe for å holde gården i drift - og de må kjempe mot hverandre. Hver uke forlater en deltaker gården, til det til slutt står én igjen: Vinneren av Farmen 2014. Vedkommende vinner, ifølge TV2, både hytte, bil og mye mer.

Programleder er Gaute Grøtta Grav som vant den første Farmen i 2001. Da foregikk serien på Rime Gård i Flå kommune i Buskerud. I årets utgave av Farmen har det vært mulig å være utfordrer. En greide å kjempe seg inn nylig.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
FOTO. TROND LILLEBO.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke