24. aug
GÅR I PROTEST: Anne Strømmen går av i protest fordi hun er faglig uenig i valgene som gjøres. FOTO: TROND LILLEBO.
 
Anne Strømmen går i protest
Avdelingsdirektør Anne Strømmen ved Prøysenhuset går av i protest mot Ringsaker kommunes framtidsplaner for Prøysenhuset.  

Publisert: 30.jan.2013 14:04
Oppdatert: -

- Jeg er faglig uenig i det valget kommunen nå tar, sier Anne Strømmen. - Vårt redaksjonsansvar som museum handler om Alf Prøysens forfatterskap. Men nå gjør kommunen et aktivt valg om å gjøre Prøysenhuset til noe helt annet enn det som har vært grunnlagspremissene helt fra starten. Det er synd at formidlingen nå skal begrenses til barneforfatterskapet, sier Prøysenhussjefen.
Planene om nytt Prøysenhus har vakt stor entusiasme, og Strømmen har holdt seg tilbake fra å kommentere. Til nå. Men nå er det slutt. Og selv om hun nå er kjerringa mot strømmen, nekter hun å påta seg verken gissel- eller offerrolle.
- For meg er det Prøysen og Prøysens forfatterskap som er viktig. Hvordan skal vi ta vare på det budskapet han formidler til oss? Her er kommunen og jeg faglig uenige, med den konsekvens at jeg ikke kan være med på dette videre.
Anne Strømmen går av når kommmunen 1. april oppløser sitt samarbeid med Hedmark Fylkesmuseum AS. Hun har ikke ny jobb i sikte.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke