22. aug
Ansatt i SKUDA: Solveig Laland Mohn, her under forestillingen Kandisia i 2015, er en av 24 kunstnere som har blitt nyansatte i Skuespiller- og dansealliansen.
Foto: Tanja Steen
 
Ansatt i SKUDA
I år blir 24 kunstnere ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen. Solveig Laland Mohn er en av dem.

Publisert: 16.mai.2018 14:08
Oppdatert: 16.mai.2018 15:05

SKUDA ble stiftet i 2012, og har per nå 80 kunstnere ansatt. Derav 40 skuespillere og 40 dansere. 

De 24 ansettelsene er et resultat av budsjettøkningen på 5 millioner kroner i årets statsbudsjett. Hensikten med ansettelsene er å kunne tilrettelegge for at frilansdansere og skuespillere kan utvikle bærekraftige karrièrer.

Solveig Laland Mohn var med da Teater Innlandet satte opp Victor Hugos "De Elendige". En forestilling som mottok god kritikk da den ble satt opp i vinter. Hun ansettes nå i SKUDA sammen med 23 andre kunstnere.

- Det er virkelig gode nyheter. Jeg er veldig takknemlig og glad over å få en ansettelse i SKUDA. Dette gir meg en trygghet som er veldig kjærkommen. Denne ordningen gjør at jeg kan fortsette mitt virke som frilans scenekunstner og opparbeide meg sosiale rettigheter og pensjon, sa en fornøyd Solveig Laland Mohn til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke