17. aug
FESTKONSERTEN: Deltakerne på fjorårets festkonsert samlet på Stortorget. Også i år ligger dette an til å bli et av festivalens store høydepunkt.
 
Ansatte to nye kunstneriske ledere
Det er et tospann som blir nye kunstneriske ledere for Kirsten Flagstad Festival. Turid Karlsen og Jan Helge Trøen er ansatt fra 1. august.

Publisert: 09.jun.2017 20:40
Oppdatert: 09.jun.2017 20:56

I fjor høst ble det klart at Randi Stene ville gi seg som kunstnerisk leder i Kirsten Flagstad Festival etter bare to år. Deretter ble Jan Helge Trøen konstituert som kunstnerisk leder, med særlig ansvar for sommerens utekonsert.

Nå er Trøen ansatt som kunstnerisk leder, sammen med Turid Karlsen, begge i tre års åremål.

Til daglig er Trøen produsent på Den Norske Opera, og han har vært med i Flagstadfestivalen styre i fler år. Turid Karlsen er bosatt i Tyskland, og har jobbet spesielt mye i Stuttgart. I 2004 vant hun Flagstad-prisen. I 2008 ble hun ansatt som professor ved Musikkhøgskolen i Hamburg, Fra april 2011 har hun vært professor ved musikkhøgskolen i Stuttgart. Herfra tar hun med seg to av sine elever til festivalen i Hamar.

Sårbare

– Vi har sett hvor sårbare vi kan være med bare én kunstnerisk leder, sier styreleder i Flagstadfestivalen Christel Meyer. – Samtidig har vi ønske om å videreutvikle festivalen,

– Jeg føler vi er kommet til et vegskille. Nå må vi satse på å komme opp et hakk.

– Noe av det fine med Jan Helge Trøen og Turid Karlsen, er at han har det norske nettverket, og hun det europeiske. Noe av det vi har som mål, er å kunne få til et samarbeid med andre europeiske festivaler.

– Vi ønsker å være mer europeiske, sier Christel Meyer.

I 2020 er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født, og det er et jubileum som skal markeres, blant annet på festivalen i 2020.

– Da håper jeg vi skal være oppe på et nytt nivå, sier Christel Meyer.

noe for alle

– Årets festivalprogram viser at vi har prøvd å lage til noe for alle, sier hun. Det er da også stort spenn mellom for eksempel festkonserten utendørs på Stortorget, og seteroperaen på Målia.

– Til Målia er det solgt 175 billetter, og vi håper på 300. sier daglig leder Solveig Rønningen.

Mens utekonserten på Stortorget er gratis, og her håper de på så mange tusen som bare mulig.

– En gratis klassisk utekonsert på så høyt nivå, det er ganske unikt, sier Christel Meyer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke