23. aug
 
Ole Edvard Antonsen hjemme
Ole Edvard Antonsen hadde med stykkene fra julesangboka, og var i godt scene-selskap, søndag kveld.

Publisert: 09.des.2018 20:27
Oppdatert: 09.des.2018 20:32

Trompetisten og Vangsåkningen Ole Edvard Antonsen tok med seg musikken hjem til Vang kirke, søndag kveld.

Sammen med gjesteartistene Stine Hole Ulla og Knut Marius Djupvik, fylte nesten Antonsen kirka, under konserten «Desemberstemninger», som i år arrangeres for tiende gang.

Av den klassiske sort

Julekonserten var av den klassiske sort, med hovedtyngde på de vanlige, tradisjonsrike julesangene. Sånn sett var konserten både forutsigbar og ganske rett fram, med et par unntak.

Under låter som «Glade jul», «Det hev ei rose sprunge», «O helga natt», og resten av jule-tralten, satt publikum salig og tungt på kirkebenkene. De klassiske julesangene steg under det høye taket i kirka, langsomt og prektig, før de to unntakene i «Desemberstemninger» kom.

Den første kursendringen, lå ved at Djupvik sang Ole Edvard Antonsens favoritt poplåt. Nemlig «Fix You» av Coldplay.

Låta fikk naturligvis en litt annen drakt, og det fungerte fint – med unntak av et effekt-ekko i slutten av refrengene, som virket både rotete og unødvendig. Den naturlige romklangen i kirka er meget fin, og «fix you, fix you, fix you-ekkoeffekten», ble malplassert og uheldig.

Interessant dragkamp

Den mest interessante delen av konserten, var da Ole Edvard Antonsen og pianist Petter Anton Næss, spilte «Jeg gikk meg over sjø og land» med egne variasjoner og improvisasjoner, som elegant skulle løpe over stokk og sten.

Denne lille godbiten var med å gjøre konserten enda mer helhetlig og dynamisk.

Antonsen og Næss fikk virkelig vist hva de var gode for, nå med mye høyere tempo og svingninger.

Dette nummeret var fylt av finurlige sprell fra bak munnstykke og tangenter, som endte i en slags komisk dragkamp mellom de to, og fikk en ellers tradisjonstynget konsert til å slå noen raskere pulsslag,samt le litt - og det er jo alltids godt med noe friskt.

Høydepunkt

For meg var høydepunktet i «Desemberstemninger» denne interessante dragkampen, samt da Djupvik sang «Nordnorsk julesalme». Jeg går ellers rundt i desember og føler meg litt som «Grinchen». Men under Djupviks følsomme framføring av salmen, fikk jeg et snev av juleånden over meg for første gang i år.

De to gjestene gjorde det særdeles bra, sammen med Antonsens lange drag. Det er fristende å skrive «vel blåst» – men de skoa er vel utgått når det kommer til trompetomtaler.

En vakker og stor julekonsert ble det i alle fall, da Ole Edvard Antonsen fikk komme hjem til Vang kirke med blank messing, gode gjester og et godt band.

TERNINGKAST: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke